Tolerantie voor cannabis moet ingetoomd

1
150

De Hollandse tolerantie voor het gebruik van cannabis zou misschien moeten worden ingetoomd.
Die conclusie trok hoogleraar klinische en biologische psychiatrie prof. dr. R. Kahn in de Gezondheidsraadlezing 2006, die hij donderdag in Den Haag heeft uitgesproken.

Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat sommige groepen mensen, door bepaalde hersenkenmerken, tien keer zoveel kans hebben op schizofrenie als ze regelmatig cannabis gebruiken.. Daarbij richt cannabisgebruik bij schizofreniepatiënten volgens Kahn extra veel schade aan. Nederland kan volgens hem de schouders niet blijven ophalen bij zulke uitkomsten.

Vorig artikelLogicalXL distributeur van S-CAPE medical multiconsoles
Volgend artikelAchmea schrapt eenderde van banen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

1 REACTIE

  1. Jammer is het dan dat hij er niet bij verteld dat de kans bij dat soort mensen als ze bier etc. drinken de kans 400 tot 500% steigt t.o.v. weed……..

Comments are closed.