Peuter Tandzorgplan pakt verslechterende gebitten jeugd aan

Array

Uit onderzoek dat 25 november jl. naar buiten kwam, blijkt dat circa 20 procent van de kinderen tot 12 jaar niet of te weinig bij de tandarts komt. De Noord-Hollandse Tandartsvereniging signaleerde dit probleem al eerder in de regio Noord-Holland Noord en sloeg samen met Zorgverzekeraar Univé de handen ineen voor een actieve aanpak van dit probleem. Samen introduceren zij nu op 8 december 2006 hun Peuter Tandzorgplan in Alkmaar. Zij menen hiermee een plan te hebben ontwikkeld dat mogelijk voor heel Nederland uitgerold kan worden.

Een kwart van de kinderen tot 12 jaar heeft last van gaatjes en tandbederf. De Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (NMT) adviseert om kinderen voortaan al vanaf hun tweede jaar naar de tandarts te laten gaan en een campagne op te zetten om ouders te doordringen van het belang van regelmatig bezoek aan de tandarts. Dit mede naar aanleiding van het onderzoek van TNO/ Nijmeegse Radboud Universiteit.

12)’Vanaf 2 jaar naar de tandarts’is de titel van de campagne van onder andere Univé Zorgverzekeringen, de Noord-Hollandse Tandartsvereniging en thuiszorgorganisaties die op 8 december in het Horizon College van start gaat. De aftrap vindt plaats tijdens het symposium over tandzorg voor de jeugd. Edwin Velzel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Univé overhandigt daar aan de zoon van AZ speler Martijn Meerdink de eerste oproepkaart van het Peuter Tandzorgplan.

Het symposium Peuter Tandzorgplan brengt de beroepsgroepen die het tot een succes moeten maken voor het eerst bij elkaar. Tandartsen, mondhygiënisten, consultatiebureauartsen en wijkverpleegkundigen spreken over de huidige stand van de wetenschap op het gebied van jeugdtandzorg, de ervaringen uit het veld en de huidige werkwijze van de consultatiebureaus.

Programma:
Ontvangst vanaf 13.30 uur; programma van 14.00-16.00 uur:

-‘Heeft de Jeugd een gouden toekomst?’door de heer Jan Poorterman, tandarts algemeen practicus en werkzaam bij het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, afdeling sociale tandheelkunde
-‘4 jaar: te laat?’door de heer Ivo Hamers, tandarts en directeur Regionale Instelling voor Jeugdtandverzorging Amsterdam
-‘Mondzorg ook GGD-en Omringzorg’door mevrouw Lilly van Geen-Gallee, stafarts
West-Friese Zorggroep De Omring en mevrouw Maartje Lefèbvre, functionaris Gezondheidsbevordering GGD Westfriesland

Hierna volgt de uitreiking van het eerste oproepkaartje door de heer Edwin Velzel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Univé aan de zoon van AZ speler Martijn Meerdink.

Datum: Vrijdag 8 december 2006, aanvang 14.00 uur
Locatie: Horizon College
Adres: Kruseman van Eltenweg 4, Alkmaar

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Peuter Tandzorgplan pakt verslechterende gebitten jeugd aan"

  1. Ik zoek een tandarts die is gericht op kinderen vanaf 4 jaar.
    Mijn dochter heeft last van haar kies en haar wang is op gezet.
    Ik ben woon in Diemen vlak bij amsterdam.
    Nou wil ik weten waar ik terecht kan met haar klacht.

  2. Redactie Medicalfacts/JB

    @ Amiroen Akbar,

    Wij hebben geen antwoorden op uw vraag. Wij hebben uberhaupt geen aanbevelingen specifiek voor een patient. Wellicht kunt u uw vraag hier stellen. Bij Tandarts.nl hebben ze wellicht gedetailleerd informatie over tandartsen

Comments are closed.

Recente artikelen