Vraag 12

Array


Vraag 12: Je hebt twee identieke bakjes met in de bodem een identiek gaatje. Bij één bakje bevestig je onder het gat een twintig centimeter lang rubberslangetje. Je vult beide bakjes met evenveel water. Welk bakje loopt het snelst leeg?

Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
Vraag 12: Je hebt twee identieke bakjes met in de bodem een identiek gaatje. Bij één bakje bevestig je onder het gat een twintig centimeter lang rubberslangetje. Je vult beide bakjes met evenveel water. Welk bakje loopt het snelst leeg?

Juiste antwoord: A

Tags: , , , , , , , ,

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

7 thoughts on "Vraag 12"

  1. het slangetje richt de watermoleculen en verbetert daarmee de uitstroom

    Het slangetje zorgt voor een constante waterstroom naar beneden. Dit voert het water sneller af dan de willekeurige druppels die uit het gaatje komen.

  2. het slangetje zorgt voor extra weerstand waardoor het langzamer gaat stromen. B dus.

  3. Is het ook niet gewoon een kwestie van extra waterdruk doordat de hoogte van de waterkolom toeneemt door de lengte van het slangetje? En is de diameter van het slangetje nog van belang ivm de wrijvingsweerstand? En kan je een analogie maken met het leegdrinken van een glas door een rietje, dat gaat weer beter bij een kort rietje, dus hoe zit dat hier? Voorlopig ga ik ook voor antwoord a, maar alleen omdat dat het leeghevelen van mijn aquarium (ook een bak water met een slangetje) het beste gaat als ik het uiteinde van de slang zo laag mogelijk houd.

  4. Ik heb een proefje gedaan met een lege shampofles met een gaatje in de bodem met daarin een slangetje van 20cm lengte en daarna het slangetje afgeknipt. Met het slangetje van 20 cm duurde het iets meer dan een minuut voor de fles leeg was, met het afgeknipte slangetje ging het in ongeveer veertig seconden. (twee keer gemeten)

  5. Beste Tekke, mijn vraag is: hoe lang duurde het zonder slangetje?

  6. beste moby, ik heb de tweede meting gedaan met het slangetje afgeknipt i.p.v. het slangetje te verwijderen, dit om te voorkomen dat het gaatje qua grootte zou verschillen in de twee situaties, wat weer invloed zou kunnen hebben op de doorstroomsnelheid. Voor de goede orde, het afgeknipte slangetje met een lengte van een paar millimeter is in mijn optiek een goede vervanging voor de in de vraag beschreven situatie zonder slangetje.

Comments are closed.

Recente artikelen