Vraag 18

Array


Vraag 18: Met een staafmagneet kun je een kilo ijzer optillen. Je zaagt de staaf precies doormidden. Hoeveel kun je maximaal met elk van de twee kleine staven optillen?

Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
Vraag 18: Met een staafmagneet kun je een kilo ijzer optillen. Je zaagt de staaf precies doormidden. Hoeveel kun je maximaal met elk van de twee kleine staven optillen?

Juiste antwoord: A
Tags: , , , , , , , ,

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Vraag 18"

  1. ik zou zeggen:

    iets meer dan een pond want als het een kilo is zou t niets uitmaken hoe groot of klein een magneet is en zou je met een magneetjhje van een milimeter net zoveel op moeten kunnen tillen als met een magneet van 100 kilo.

    en als het rond 3kwart is zou je elke magneet door de mide doen en  de twee helften naast elkaar houden want dat kan anderhalf keer zoveel tillen als de twee helften aan elkaar.

  2. Wat mij betreft de lastigste vraag, ook grasduinen op Internet levert het antwoord nog niet op.

    De magnetische “lading” is evenredig verspreid over de magneet. Doorzagen geeft 2 magneten met elk de helft van de lading.
    De aantrekkingskracht van een magneet is groter als de afstand tot het object kleiner is. Bij een korte magneet bevindt de lading zich dichter bij het object dan bij een lange magneet waardoor de aantrekkingskracht in verhouding groter is.
    Dit pleit voor 3/4.
    (de redenering lijkt me logisch maar het definitieve bewijs ontbreekt helaas nog).

Comments are closed.

Recente artikelen