Slaap- en kalmeringsmiddelen vanaf 2009 beperkt vergoed

1
251

Slaap- en kalmeringsmiddelen worden per 1 januari 2009 nog maar beperkt vergoed. Dat heeft minister Klink van Volksgezondheid besloten. De maatregel levert ruim 100 miljoen op en is onderdeel van een plan om de uitgaven in de zorg te beteugelen.

Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) adviseerde Klink om ook de vergoeding voor rollators en krukken te schrappen. Dat advies neemt Klink niet over. Hij vindt dat ouderen en mensen met een handicap recht hebben op deze middelen. Het schrappen van de vergoeding daarvoor zou 10 miljoen euro minder aan zorguitgaven hebben opgeleverd. Over vergoeding van bekkenfysiotherapie tegen incontinentie denkt de minister nog na.

En geneeskundige geestelijke gezondheidszorg (ggz) volgend jaar in het basispakket van de zorgverzekering komt. Tot nu toe werd dit betaald uit de volksverzekering AWBZ. Acht zittingen bij een psycholoog worden vergoed, waarbij een eigen bijdrage van 10 euro per zitting geldt.

Vorig artikelNierpatiënt met donor krijgt geen voorrang
Volgend artikelNauwe samenwerking Delta Lloyd Groep en CZ
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

1 REACTIE

  1. Nu de zenuw en slaapmiddelen niet meer worden vergoed, zullen vele mensen geestelijk in de problemen komen, wat ten koste gaat van de arbeidsmarkt en het dagelijkse leven. Zo kost een doosje Oxazepam met 30 tabletten voor 10 dagen bijna elf euro. En dat loopt op jaarbasis flink op.
    Vele mensen gebruiken slaap en zenuwmiddelen om problemen zoals financiële problemen, werkdruk en de maatschappelijke onderdrukking veroorzaakt door de overheid een beetje op te vangen. Nu dezelfde overheid ook dat ontoegankelijk heeft gemaakt, lopen duizenden mensen het risico een behoorlijke psychische terugval te krijgen. En dat gaat de ziektewet veel geld gaan kosten.
    Gelukkig is er een goedkope en prima werkende oplossing voor. Het homeopathische middel dat zijn werk behoorlijk heeft bewezen, namelijk Cannabis oftewel Wiet. Door dagelijks een joint te roken, zult u zich weer lekker in uw vel voelen. U ziet de zaken niet meer zo somber als dat het was en u kunt smakelijk lachen om alle onnozelheid die de overheid bedenkt om uw leven zo onplezierig mogelijk te maken. Bovendien is geen middel zo goed om prettig in slaap te vallen als een joint. En het allermooiste is; u kunt het zelf kweken. Dat bespaard u zo honderden euro’s per jaar en u hoeft het plantje alleen maar wat water te geven. Bovendien bespaard het u ook uw jaarlijkse eigen risico op de ziektekosten. En dat is ook een mooie bijkomstigheid. Natuurlijk kunt u het spul ook gewoon kant en klaar in een coffeeshop gaan halen of bij één van de vele dealers die op elke hoek van de straat te vinden is, waar het middel straks voor een lullig bedragje aan te schaffen is wanneer de overheid het coffeeshopbeleid aanpakt. En dan nog bent u goedkoper uit dan wanneer u jaarlijks het eigen risico van 155 euro en een totaal van minimaal 360 euro per jaar aan slaap en zenuwmiddelen kwijt bent.
    En vergeet niet dat het homeopathische Cannabis niet zo’n verslavende drug is als de onnatuurlijke peperdure slaap en zenuwmiddelen bij uw apotheek. Al eeuwen is Cannabis een goed middel tegen diverse lichamelijke en geestelijk kwalen. Go for Natural. Go for Cannabis.
    LET OP: De kwaliteit van de straatdealers kan slecht zijn. Eigen kweek of bij de coffeeshop is de beste Cannabis.

Comments are closed.