De Internationale Sys Admin Dag (27 juni 2007) wordt ook in Nederland gevierd

0
210

Zet je systeembeheerder in het zonnetje tijdens de systeembeheerderdag

De laatste vrijdag in juli is al sinds enkele jaren de internationale systeembeheerderdag, de Sys Admin Dag. Ook Nederland viert op 27 juli deze dag. De systeembeheerders zijn namelijk onmisbaar. Zij spelen onder andere een cruciale rol in de strijd tegen computervirussen, internetcriminaliteit en het veilig beheren van data. Zonder hen zou het hele kantoor tot stilstand komen. Ook hier op Medicalfacts zijn we blij met onze systeembeheerder. En natuurlijk vergeten we onze oude systeembeheerder Jan Martens ook. niet. Want die heeft erg veel werk voor ons verricht Meestal ontvangen systeembeheerders echter zelden echte waardering voor hun inzet. Daarom roept Digibewust, een samenwerkingsverband van het Ministerie van Economische Zaken en bedrijfsleven, iedereen op om hier aandacht te besteden.

De momenten dat ik de systeembeheerder nodig had waren meestal niet positief, iets werkte niet zoals ik het verwachte. De systeembeheerder bel je eigenlijk ook alleen maar als er iets mis
is. Je verwacht gewoon dat de ICT goed functioneert. Ik denk dat dit voor veel van de collega’s van de systeembeheerder geldt.

Via de Sys Admin Day (systeembeheerdersdag) wil in Nederland, Digibewust (ECP.NL, Platform voor eNederland) positieve aandacht vragen voor de systeembeheerder. Dat we met z’n allen, net als bij secretaressedag, 1 dag in het jaar de systeembeheerder eens in het zonnetje zetten.

Nu heeft Digibewust hiervoor een leuke actie bedacht die op www.sysadmindag.nl te vinden is (de site is vanaf 27 juli 2007 0:00u online). Je maakt een foto van hoe jullie de systeembeheerder in het zonnetje hebben gezet. Je plaatst de foto op de site, en je vraagt zoveel mogelijk mensen te stemmen op jullie foto. Daarmee kan jullie systeembeheerder bij de meeste stemmen een coole prijs winnen. Kijk voor de details op de site.

Iedereen kan dus op zijn eigen manier zijn systeembeheerder in het zonnetje zetten op www.sysadmindag.nl. Zo kun je via de site een bedankje sturen aan de systeembeheerder. Ook kan een speciale Sys Admin Dag e-mail handtekening op vrijdag 27 juli aan alle uitgaande mail worden toegevoegd om daarmee respect en waardering te tonen. Daarnaast kan je systeembeheerder een ludiek prijzenpakket winnen. Hiervoor dien je je systeembeheer op liefdevolle wijze op de foto te zetten. De systeembeheerder die op de meest liefdevolle wijze door hun collega’s op de foto is gezet wint het prijzenpakket. Je kunt de foto tot een week na de Sys Admin Dag (vrijdag 3 augustus) insturen.

Jij kan ook op onze Sys Admin stemmen!!! Doe dat hier