Veranderd vogelgriepvirus H5N1 gevaarlijker voor mens

Array

Het voor mensen gevaarlijke vogelgriepvirus H5N1 is veranderd (gemuteerd) in een soort die mensen makkelijker kan infecteren dan voorheen. Het virus is echter nog niet getransformeerd in een soort die een pandemie kan veroorzaken onder mensen.Dat hebben wetenschappers van de University of Wisconsin-Madison in de Verenigde Staten vrijdag gezegd.

De onderzoekers zeggen “een specifieke verandering” van het vogelgriepvirus H5N1 te hebben waargenomen waardoor het zich makkelijk in het bovenste deel van het ademhalingskanaal van de mens kan nestelen. Volgens hen kunnen de vogelgriepvirussen die in Europa en Azië zijn opgedoken het makkelijkst muteren in een soort die kan leiden tot een pandemie. “Ik wil de mensen niet bang maken, omdat ze niet veel kunnen doen. Maar het is belangrijk dat de wetenschappers begrijpen wat er gebeurt”, aldus een van de onderzoekers.


VERGEET DE PINKFACTS ACTIE NIET!.

PINKFACTS: LAAT ZIEN DAT JE OM ZE GEEFT! 

In deze actie maand veilen we allerlei Pink Ribbon Goodies op EBAY onder het motto: “Together we can make a difference”

Rob

One thought on "Veranderd vogelgriepvirus H5N1 gevaarlijker voor mens"

  1. Hallo

    Opzich niet goed nieuws dat het virus H5N1 zich ontwikkeld tot een makkelijker prooi voor mens en dier. Maar nu is de vraag als het virus zich zo snel muteerd kan het ook zijn dat het virus zich positief gaat muteren. Dus heeft het virus geen kans op een pandemie.

Comments are closed.

Recente artikelen