Applicatieserver Medicom heeft het moeilijk

Array

stethoscoop.JPGHuisartsen die met het Huisartsen Informatie Systeem Medicom (van PharmaPartners) werken treffen het de laatste tijd niet.Met name na de overstap op nieuwe software (het zogenaamde e-Health Client-concept) zijn er met enige regelmaat problemen met de applicatieserver. De huisartsen bemerken dit doordat zij (meestal midden in een spreekuur!) geconfronteerd worden met software die (binnen korte tijd) steeds langzamer gaat functioneren en uiteindelijk geheel niets meer “doet”. Gevolg : geen spreekuur meer kunnen doen , want geen enkel gegeven van de patient kan nog worden ingezien . Aldus ontstaan er (dankzij het op zich zeer moderne concept van genoemde nieuwe software) volledig “gehandicapte” huisartsen.
Telkenmale als dit zich voordoet biedt de technische dienst van Pharmapartners zijn excuses aan voor de storing.De getroffen huisartsen worden daar waarschijnlijk niet veel wijzer van!
Het is ernstig te hopen dat de technische dienst binnenkort echt grip krijgt op de zaak!

aalstein

Sinds 1982 huisarts in Capelle aan den IJssel
in een duo-praktijk met Jan Hordijk.

4 thoughts on "Applicatieserver Medicom heeft het moeilijk"

  1. Is het weer zo ver met haperende his systemen? Wordt eens tijd dat de politiek daar eens de druk wat gaat opvoeren. Leveranciers moeten gewoon goede hissen leveren. De huisarts is al administrateur hij hoeft er ook niet nog eens systeembeheerder bij te worden! Zo moeilijk is dat toch niet, een werkend systeem?

  2. Vandaag lag onze gehele Medicom-cluster ( 10-tallen huisartsen!) weer
    op z’n gat! Weer bijna een uur geen enkele mogelijkheid om te werken!!

  3. @ Aalstein

    De redactie staat altijd open voor input voor een artikel.

  4. Ook op 18.12.2007 , 20.12.2007 en 27.12.2007 problemen met de server gehad!
    M.n. extreem traag functioneren ; reden waarom de centrale server herstart moest worden.

Comments are closed.

Recente artikelen