Vraag 2: Hoe drinken giraffen zonder dat water hun neus uit loopt?

Array

nwq2007.jpg

Vraag 2: Hoe drinken giraffen zonder dat water hun neus uit loopt?

Poll: Vraag 2

Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

13 thoughts on "Vraag 2: Hoe drinken giraffen zonder dat water hun neus uit loopt?"

 1. Volgens mij drinken giraffen net als alle andere dieren
  http://www.youtube.com/watch?v=TADAMA4uL40. Het is zeker geen A en als ze drinken drinken ze net als alle andere dieren. Dus waarom moeten ze de ales enige de neusgaten sluiten tijdens het drinken. Ik ga voor B

 2. ik ben het eens met b, de hoogte van de voorpoten is van meer belang dan de lengte van de nek,als het dier door de hoeven gaat kan het drinken als een paard, met gebruik van de tong

 3. Je ziet de giraffe slikken en zuigen en dat is achter in de mond. En heeft Andries gelijk dat de nek en de lengte daarvan niet van belang is. Ik denk dat iemand die op zijn handen gaat staan of op de kop gaat hangen ook wel kan drinken. Als je maar goed doorzuigt.

 4. Een giraffe eet dag en nacht. Als hij eet gaan zijn neusgaten dicht, anders komen er mieren in zijn neus. Als de jonge blaadjes op zijn gaat de giraffe op zoek naar een andere boom. De giraffe is een herkauwer. Dit betekent; hij slikt eerst de blaadjes door en dan braakt hij het terug in zijn bek om opnieuw te kauwen. Een koe is ook een herkauwer !

 5. giraffen sluiten hun neusgaten bij het eten om hier geen beestjes of andere ongein in te krijgen het lijkt me dan ook wel gemakkelijk om dit ook te doen bij het drinken

 6. De giraffe heeft net als een muis, olifant of mens een slokdarm die dmv peristaltische bewegingen het water of voedsel richting maag transporteert.

  Ga maar eens ondersteboven hangen en drink dan maar eens… burb ^$%&^$%

  De giraffe drinkt dus net zoals een paard.

 7. Kijk eens op http://www.v-liz.com/namibia/et_gir.htm : de nek staat bijna horizontaal.
  En op sommersendoriginals.com/murals.html zie je een paard vrijwel in dezelfde stand drinken. B!

 8. Ik dacht nog even dat ze hun neusgaten dicht zouden doen maar op de foto op http://gallery.zoom.nl/image/141917/html/ is duidelijk te zien dat de neusgaten open blijven. De overige filmpjes wijzen er toch op dat giraffen net zo drinken als paarden en zebra’s. Ik kies daarom voor B.

 9. Zouden ze hun neusgaten niet van binnen af kunnen sluiten? En zijn er foto’s van etende giraffen waarop je de neusgaten kan zien?

 10. @Kees
  Op het moment van de foto slikt de giraffe niet, hij likt het water alleen op. Als de foto iets later was genomen had je het eigenlijk pas kunnen zien.

 11. Vraag 2: Hoe drinken giraffen zonder dat water hun neus uit loopt?
  a) Ze nemen een slok water en komen omhoog om het water in hun slokdarm te laten lopen.
  b) Ze drinken net als dieren met kortere nekken, zoals paarden en zebra’s.
  c) Ze sluiten hun neusgaten.

  Antwoord b klopt, drinken gaat bij giraffen niet anders dan bij andere dieren. Tijdens het slikken sluit de huig de neusholte van binnenuit af. Het strottenklepje sluit de luchtpijp. Daardoor is er maar één kanaal open van mond naar slokdarm. De tong maakt een soort rupsbeweging door de mond en door de keelholte. Zo komt het water in de slokdarm. De slokdarm maakt een peristaltische beweging. Overigens drinken giraffen alleen als het echt nodig is. Ze kunnen weken zonder water en hebben dan genoeg aan dauw en vocht uit het voedsel. Maar als giraffen drinken, kunnen ze in een keer ruim veertig liter achteroverslaan.

 12. ik vindt het jammer dat jullie geen plaatjes hebben van de tong

Comments are closed.

Recente artikelen