Gescheiden vrouwen doen het beter dan mannen

Array

Na een echtscheiding herpakken vrouwen zich sneller dan mannen.Vrouwen zijn financieel de dupe van een echtscheiding, maar komen er emotioneel beter vanaf dan de man. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit Antwerpen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Antwerpen, zo schrijven De Standaard, Het Volk en Het Nieuwsblad. Professor Dimitri Mortelmans van de Universiteit Antwerpen stelt dat vrouwen zich emotioneel sneller herpakken na een scheiding dan mannen. Mannen wentelen zich langer in zelfbeklag. Dat blijkt uit cijfergegevens van vierduizend gescheiden Europeanen en eigen diepte-interviews.

In dertien Europese landen, waaronder het onze, maakt het inkomen van vrouwen een forse duik en het duurt vijf tot zes jaar voor het weer op hetzelfde niveau komt. De meeste mannen ervaren een inkomenstoename, zij hebben immers doorgaans de kinderen niet in huis en werken vaker voltijds. Meer gaan werken loont voor gescheiden vrouwen maar echt als ze hoogopgeleid zijn, een voltijdse baan vinden en niet te veel kosten voor kinderopvang hebben. Met een nieuwe partner stijgt het inkomen van vrouwen met jonge kinderen met een kwart. Gescheiden mannen gaan dan weer vaker een relatie aan met iemand die financieel minder te bieden heeft.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Gescheiden vrouwen doen het beter dan mannen"

  1. Van iedere levenservaring en zeker van een echtscheiding kun je heel veel leren, met name over jezelf. Wat is er precies gebeurd? Waarom? Hoe kan ik voorkomen dat ik weer in dezelfde valkuil trap? Hoe word ik er sterker door en vind ik meer rust en vertrouwen in mijzelf in plaats van mij te afhankelijk te maken van een partner? Hoe werk ik aan goed voortgezet ouderschap met mijn ex? Ik bied hiervoor een cursus aan: ‘Pausitief verder na de scheiding’, gebaseerd op mijn Visie Pausitief. Je kunt er meer over lezen op http://www.annapauzenga.nl. Tijdens introductieavonden kun je vrijblijvend kennis komen maken met mij en mijn visie.

Comments are closed.

Recente artikelen