Leerlingen strijden in Ahoy om de titel ‘Beste leerling-verpleegkunde 2008’

Calibris kiest ‘ZorgTopper 2008’

Op 6, 7 en 8 maart vindt de verkiezing van ‘Calibris ZorgTopper 2008‘ plaats tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam. Aan de beroepenwedstrijd doen kandidaten mee die een perfect voorbeeld vormen voor het beroepsonderwijs. Zij laten zien dat je trots mag zijn op een vak in de Zorg. Niet onbelangrijk voor de tekorten die de komende jaren verwacht worden. De ‘Calibris ZorgTopper 2008’ ontvangt haar onderscheiding uit handen van Mevr. Galjé, directeur van de NVZ, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Inhoud wedstrijd
In januari en februari hebben door het gehele land op roc’s regionale voorrondes plaatsgevonden. De zes winnaars van deze voorrondes gaan tijdens de finale in Ahoy strijden om de titel ‘Calibris ZorgTopper 2008’. Tijdens de wedstrijden spelen zij twee rollenspellen, samen met een actrice. De leerlingen worden beoordeeld op aspecten als vakdeskundigheid, communicatieve vaardigheden, samenwerken en begeleiden. De kandidaten worden door een vakkundige jury beoordeeld.

Achtergrond

De verkiezing vindt dit jaar voor de derde keer plaats. De wedstrijd is door Calibris opgestart ter promotie van het werken in de zorg. De rollenspelen laten aan (v)mbo-leerlingen zien wat een vak inhoudt en zijn een goed voorbeeld van hoe competentiegericht onderwijs er in de praktijk uitziet.

Het Zorg, Welzijn en Sport plein op Skills Masters
De wedstrijden vinden plaats op het ‘Zorg, Welzijn en Sport plein’ op Skills Masters. Naast de wedstrijden is er nog veel meer te zien en te beleven op dit plein. Samen met leerlingen van het Zadkine en Roc Albeda organiseert Calibris doemanifestaties voor de doktersassistent, apothekersassistent, tandartsassistent, verplegkundige en verzorgende. Er staat een ambulance op het plein en er lopen acteurs rond die de bezoekers bij de activiteiten betrekken.

Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk

Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Leerlingen strijden in Ahoy om de titel ‘Beste leerling-verpleegkunde 2008’"

  1. Update:
    Op 8 maart 2008 zijn Maaike Peerbolte (Roc Zadkine) en Sharon Westhoff (Horizon College) verkozen tot ZorgToppers 2008. De leerlingen eindigden gelijk, daarom een gedeelde eerste prijs. De prijs is uitgereikt door Gita Gallé, directeur van de NVZ. De ZorgToppers zijn leerlingen verpleegkunde die uitblinken in zowel beroepshouding als vakdeskundigheid. ‘Beide leerlingen zijn zeer vakdeskundig en hebben erg goede sociale vaardigheden’, aldus de jury.

Comments are closed.

Recente artikelen