Diabetespatiënt vertrouwt op alternatieve geneeswijze

3
487

Diabetespatiënten in Nederland grijpen steeds vaker naar alternatieve geneeswijzen. Patiënten die gebruikmaken van Diabese, de Ayurvedische behandelmethode voor mensen met diabetes en overgewicht staan altijd onder toezicht van een Diabese arts. Ayurveda is een alternatieve geneeswijze die uitgaat van de kracht van kruiden. De eerste resultaten zijn verbluffend en zorgverzekeraar Azivo start nu een wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met de maker van Diabese naar de exacte werking. 

In de Diabese-Kit zitten negen verschillende soorten natuurlijke Ayurvedische preparaten. Deze preparaten verbeteren de stofwisseling, drijven vocht af, zorgen voor een betere ontlasting en normaliseren de bloedwaarden. Daarnaast krijgen patiënten een stappenteller waarmee ze hun dagelijkse beweging kunnen monitoren, een CD om te leren ontspannen en caloriearme Ayurvedische dieetvoorschriften. Dat wil zeggen: weinig koolhydraten, geen suikers en alleen gekookt voedsel.

Op internet of in het handboek houden de deelnemers hun dagelijkse stappen, hun gewicht en hun bloedwaardes bij onder begeleiding van een arts. Op die manier kunnen de deelnemers zelf de resultaten van de behandeling zien. Indien deelnemers vragen hebben kunnen ze deze stellen via de website of per telefoon. 

Victor Manhave, Ayurvedisch arts en geestelijk vader van Diabese: “In onze Westerse maatschappij schrijft de arts pillen voor. De patiënt slikt vaak onnodig grote aantallen medicijnen en wordt bovendien niet echt beter. De arts is verantwoordelijk voor onze gezondheid, niet wijzelf. Tijdens mijn studie in India ben ik vele malen diabetespatiënten tegengekomen die ondanks hun ziekte een gezond leven leidden. Ook in mijn eigen praktijk heb ik met eigen ogen kunnen aanschouwen dat mensen met behulp van dieet, leefstijladviezen, natuurlijke voedselsupplementen en kruiden suikerziekte onder controle kregen.”

 

Onderzoek zorgverzekeraar

In oktober van vorig jaar startte Diabese in samenwerking met Haagse zorgverzekeraar Azivo een pilotproject voor patiënten met diabetes type II. De resultaten van de pilot van Azivo waren zeer goed en Azivo heeft besloten nog een pilotproject voor de behandeling van 30 suikerpatiënten te vergoeden. Zie voor meer informatie www.diabese.nl

 

Over Ayurveda

Ayurveda betekent ‘kennis van het leven’ en is met 5000 jaar geschiedenis de oudste geneeswijze op aarde. Ayurveda gaat uit van de werking van lichaam en geest en maakt gebruik van kruiden voor genezing. Veel van de kruiden die in de Ayurveda gebruikt worden kennen we uit onze eigen keuken. Gember, knoflook, nootmuskaat en kaneel zijn voorbeelden van kruiden met een heilzame werking op het lichaam.

 

Over Victor Manhave

Victor Manhave is op 21-jarige leeftijd naar Bombay afgereisd om daar de kunst van de Ayurveda te leren. na zijn 4-jarige studie in Bombay, begon hij in 1994 aan zijn studie medicijnen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij in 2000 afstudeerde. Na zijn examen opende hij een praktijk in Rotterdam, waar hij tot op heden mensen behandelt op Ayurvedische wijze. Victor Manhave is dit voorjaar te zien in het televisieprogramma “Uitgedokterd?!” bij de NRCV.

 

Meer informatie over het Diabese behandelprogramma vindt u op www.diabese.nl

3 REACTIES

  1. Geachte heer,

    Graag zou ik een afspraak met u willen maken ivm diabetes.

    Met vriendelijke groet,

    G.Sohanpal

Comments are closed.