Omron Healthcare komt met nieuwe digitale bloeddrukmeter op zonne-energie

Array

OMRON komt met een nieuwe serie, de HEM-SOLAR serie, digitale bloeddrukmeters op zonne-energie, die in het voorjaar van 2009 op de markt worden gebracht.  “Met de HEM-SOLAR monitoren kan je dus zonder stroom door middel van zonlicht de bloeddruk meten”, zegt Keiichiro Akahoshi, plaatsvervangend directeur en CEO van Omron Healthcare Co., Ltd.

En hiermee slaagt Omron erin een klimaatneutrale bloeddrukmeter op de markt te brengen. Omron Healthcare heeft voor de serie twee bloeddrukmeter ontwikkeld, een bovenarm model dat met de hand bediend moet worden en een bovenarm model dat automatisch werkt. Beide modellen zijn uitgevoed met het zonnepaneel aan de achterzijde van het product. Na vier uur opladen kan het handmatige model de bloeddruk meten van meer dan 100 patienten met de  automatische bloeddrukmeter kan dan kan 28 metingen uitvoeren.

Wanneer het apparaat volledig is opgeladen (duurt ongeveer 15 uur bij het handmatige model en 24 uur bij het automatische model), dan kan het handmatige model meer dan 280 metingen verrichten en het automatische model meer dan 100. Omron Healthcare streeft ernaar om het product in het voorjaar van 2009 op de markt te brengen en zal doorgaan met haar R&D inspanningen om de kwaliteit van het apparaat te blijven verbeteren.  Later deze week verwachten wij van Omron meer informatie over deze ontwikkeling Sealed

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Omron Healthcare komt met nieuwe digitale bloeddrukmeter op zonne-energie"

  1. bloeddrukmeter specialist

    Een klimaatneutrale bloeddrukmeter! TOP! Natuurlijk van Omron. Ook een Omronbloeddrukmeter kopen via internet?
    Kom dan naar http://www.cardiofit.nl

Comments are closed.

Recente artikelen