Commissie-Posthumus wil heropening zaak bejaardenverzorgster Ina Post

De commissie-Posthumus wil dat de zaak-Ina Post heropend wordt. Posthumus deed onderzoek naar het proces tegen de bejaardenverzorgster, die in 1987 6 jaar kreeg voor doodslag op een bejaarde vrouw in Leidschendam.

Volgens de commissie heeft het OM in de zaak veel steken laten vallen. Ook zijn op diverse punten tegenstrijdige en incorrecte verslagen opgetekend. De betrouwbaarheid van de bekentenissen van Ina Post wordt betwijfeld, maar die lijken niet onder druk afgelegd.

De commissie adviseert de procureur- generaal de zaak opnieuw voor te leggen aan de Hoge Raad.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen