Menzis verlost klanten van tandartsnota’s

0
213

Veel klanten van Menzis hoeven hun tandartsnota's niet meer zélf voor te schieten en te declareren bij hun zorgverzekeraar. Als eerste zorgverzekeraar heeft Menzis afspraken gemaakt over de digitale verwerking van nota's van 1500 tandartspraktijken in Nederland. Voortaan worden de nota's rechtstreeks tussen de tandarts en Menzis verwerkt. Klanten van tandheelkundige praktijken krijgen voortaan geen nota's meer van hun tandarts.

De notaverwerking voor deze 1500 tandheelkundige praktijken wordt verzorgd door de NMT FenCS (Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde – Factoring en Clearing Services). Menzis heeft sinds 1 april een samenwerkingsovereenkomst met de NMT voor dit digitale declaratieverkeer. Door deze afspraken levert nu de helft van alle tandartsen bij Menzis hun declaraties digitaal aan. Ter illustratie: vorig jaar leverde slechts 10% van de tandartsen hun declaraties rechtstreeks en digitaal bij de zorgverzekeraar aan.

Niets meer voorschieten
Digitale notaverwerking betekent voor klanten en tandartsen betere service en meer gemak. Klanten hoeven tandartsnota's niet meer zelf voor te schieten en te declareren. Bovendien hoeven klanten niet meer te wachten op de uitbetaling van de declaratie door de zorgverzekeraar. Tandartsen krijgen snel hun geld en besparen op hun incassokosten. Op dit moment loopt het testtraject. Uiterlijk 1 juni stuurt NMT FenCS de digitale nota's naar Menzis.

Menzis regelt het beter
Naast een uitstekend pakket zorgverzekeringen vindt Menzis het belangrijk om meerwaarde te bieden aan klanten en zorgverleners. Daarbinnen passen de afspraken over de tandartsnota's. Maar we doen meer. Zo hebben we als eerste zorgverzekeraar de verzekeringsvoorwaarden zorgverzekeraar in gewoon en gangbaar Nederlands herschreven. Ook bieden we klanten en zorgaanbieders met de Menzis Behandelwijzer ondersteuning bij de keus voor het juiste ziekenhuis. En via de Menzis Zorgmakelaar bemiddelen wij voor klanten de kortste wachttijd voor een ziekenhuisopname.

Vorig artikelwww.zorgbode present op 1e Health 2.0 Unconference
Volgend artikelHart APK
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.