Kan schrijven en praten over je ziekte het genezingsproces versnellen ? Deel 2

Gisteren kreeg ik een mail binnen van een vrouw van 26 inzake mijn posting dat schrijven en praten ,, het genezingsproces ,, kan versnellen. Het heeft mij dermate getroffen dat ik hierbij de gehele mail onverkort weergeef.

Van Ilona,

Helaas heb ik 2 jaar geleden zomaar ineens astma gekregen!
Ik was een meid van 26 jaar en heb nooit last gehad van mijn longen, en ben altijd goed gezond geweest!
Weet je wel wat dat met me doet?
Het is moeilijk te begrijpen voor een ander die zelf goed gezond is en door het leven gaat vol energie.
Ik kan het weten, want een aantal maanden geleden sprinte ik zelf nog door het leven..
Een aantal kilometers hardlopen was voor mij geen probleem, nu kom ik de trap amper op omdat ik kortademig word en mijn hart wild begint te bonzen.


Ook moet ik hoesten van prikkelende stoffen, zoals sigaretten rook en parfums.
Ik kan de deur niet meer uit, want bijna iedereen heeft parfum op..ik hoest bijna 24 uur en slaap haast niet meer.
Altijd heb ik gewerkt, al 5 jaar heb ik een vaste baan in de gezondheidszorg..er is geen begrip..noch van mijn teamleidster, noch van de bedrijfsarts.
Ik kom in de molen terecht van reintergreren, dit zet geen zoden aan de dijk.
Ik voel dat mijn collega's over mij praten, ze begrijpen het domweg niet.
Ik raak in een isolement, zonder mij af van de buitenwereld..ik kan nergens terecht met mijn verhaal, vragen en angsten.
Na 2 jaar krijg ik ontslag, ik ben nu 28 jaar en zit thuis.
Mijn dag ziet er uitzichtloos uit en mijn wereld is maar klein.
Via hyves heb ik wat contact met de buitenwereld, maar dit contact gaat niet verder dan; 'hoi, hoe gaat het'? 'met mij gaat het goed'
Natuurlijk loop ik niet te koop met mijn ziekte en doe tegenover mijn naaste omgeving alsof het allemaal best wel goed met mij gaat.
Mensen die zelf goed gezond zijn en soepel meedraaien in de maatschappij missen vaak een stukje empathie..niet dat zij daar wat aan kunnen doen, maar frustrerend is dat wel.
Verder dan; 'goh, wat vervelend en wat naar' komt hun medeleven vaak niet.
Mijn dagen breng ik voor een deel door surfend op het net, ik zoek wat informatie maar het is zoeken naar een speld in een hooiberg.
Ik heb mij al eens aangemeld op een forum voor lotgenoten, maar ik verdwaalde op dit forum en stopte hier weer mee.
Toen ik hoorde over www.zorgbode.nl ben ik mij hier in gaan verdiepen.
De manier waarop dit prachtige idee is ontstaan is natuurlijk erg triest, maar daarintegen kan het heel veel mensen juist dat extra stukje begrip en kracht geven die zij vaak moeten missen.
Dit kan zijn voor iemand die zelf ziek is maar ook familieleden, vrienden, kenissen of iemand die zich hetgeen van een ander zich dusdanig aantrekt en veel baat kan hebben van deze nieuwe site.
Ik zit al lange tijd te wachten op een site zoals zorgbode en zal hier in de toekomst zeker gebruik van gaan maken omdat ik van mening ben dat www.zorgbode.nl een soort reikende hand voor mij is die mij in verbinding kan brengen met lotgenoten, maar mij ook de juiste informatie kan verschaffen omtrent mijn chronische ziekte astma. Op dit moment houdt ik een soort dagboek bij en schrijf daardoor alles van mij af. Ik voel dat dit opluchting brengt en merk aan mijzelf dat ik mij daardoor beter ben gaan voelen en ik onderschrijf daarmee de stelling dat schrijven goed is voor het genezingsproces.

Ilona

Heb jij ook een soortgelijk verhaal schroom dan niet om ons dit te laten weten want het sterkt ons nog meer in de gedachte dat wij met bovengenoemde website daadwerkelijk een bijdrage kunnen leveren aan het genezingsproces. Reacties zijn welkom via deze posting of via [email protected]
________________________________________
Je foto's bewerken en in elkaar laten overlopen met Windows Live Fotogalerij

Recente artikelen