Bronovo ontvangt Smiley voor kinderafdeling

Array

Bronovo heeft van de Vereniging Kind en Ziekenhuis een Smiley ontvangen voor de kinderafdeling. De landelijke vereniging kent het Smiley kwaliteitskeurmerk toe aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun voorzieningen voor kind en ouders. De toegekende Smiley geeft aan dat de zorg op de kinderafdeling van Bronovo voldoet aan alle criteria die de Vereniging Kind en Ziekenhuis daaraan stelt.

De kinderafdeling van Bronovo heeft een Smiley toegewezen gekregen, omdat het voldoet aan alle volgende kindgerichte criteria. De ouders kunnen de hele dag én nacht bij hun opgenomen kind blijven. Voordat een operatie plaatsvindt, spreken de ouders en het kind een anesthesioloog om de operatie voor te bereiden. Zowel bij een geplande als een spoedoperatie kunnen ouders aanwezig zijn bij het inleiden van de narcose. Ook kunnen ouders aanwezig zijn bij het ontwaken uit de narcose. En tot slot ontvangen ouders schriftelijke informatie over de rechten van minderjarigen in de gezondheidszorg conform de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

De landelijke Vereniging Kind en Ziekenhuis maakt zich sinds 1977 sterk om het welzijn van kinderen voor, tijdens en na de opname in een ziekenhuis te verbeteren. De vereniging wil de ziekenhuizen hiertoe aanzetten door het uitreiken van een onderscheiding: de Smiley. Het keurmerk kan worden verkregen voor de kinderafdeling, de dagbehandeling en de kraamafdeling. Meer informatie over de vereniging Kind en Ziekenhuis en de Smiley’s is te vinden op: www.kindenziekenhuis.nl 

Bronovo hoopt dit jaar ook voor de dagbehandeling een Smiley te ontvangen. De voorbereidingen voor het behalen hiervan zijn in volle gang. Voor 2010 wordt gestreefd naar een Smiley voor de kraamafdeling.

Recente artikelen