Ondersteuning invoering ZZB

Array

De invoering van de zorgzwaartebekostiging vraagt een zorgvuldige voorbereiding. Het Stappenplan Zorginstellingen geeft aan hoe instellingen de bedrijfsvoering kunnen aanpassen aan de zorgzwaartebekostiging. Met ZZP Support kan men laten checken wat er nodig is voor een goede overgang naar de zorgzwaartebekostiging.

De ZZP-game is een (inter)actieve manier voor zorginstellingen om zich voor te bereiden op de invoering van de zorgzwaartebekostiging. De handreikingen helpen de in het stappenplan beschreven stappen te zetten. Als handreiking zijn in pdf-formaat beschikbaar een Productenboek, Kostprijsberekening, Interne budgettering, Formatieplanning, Zorgplan, Communicatie (met de cliënt).Gebruikersgidsen Zorgzwaartepakket Zorgzwaartebekostiging Indicatie en zorgzwaarte Projectbeschrijving Zorgzwaartepakket Ondersteuning ZZP-registratie Vraag en antwoord Nieuwsberichten Documenten

Zorginstellingen zullen zich moeten voorbereiden op de invoering van de zorgzwaartebekostiging. De invoering van de zorgzwaartebekostiging gebeurt geleidelijk. In het overgangsjaar 2007 worden de huidige bekostigingsregels nog gebruikt. In 2008 vindt de volledige overstap naar de nieuwe bekostigingssystematiek plaats.

De invoering van de zorgzwaartebekostiging heeft niet alleen financiële effecten, maar stelt ook nieuwe eisen aan en biedt kansen voor de bedrijfsvoering van een zorginstelling.

Onderstaande notitie van Bureau HHM biedt een handreiking bij het bepalen van de te zetten stappen voor het aanpassen van de bedrijfsvoering in het kader van de invoering van de zorgzwaartebekostiging. Deze notitie is mede gebaseerd op de uitkomsten van de ZZP check.

Voor vragen kunt u terecht bij de helpdesk zorgzwaartebekostiging. De helpdesk is gedurende kantooruren bereikbaar via telefoon: (053) 436 32 67 of per e-mail: helpdesk(@) zorgzwaartebekostiging.nl.

Verwijzingen

  • Stappenplan zorginstellingenBestand | 23 april 2008 | pdf, 16 pag., 150 kB
  • Rapportage ZZP-checkBestand | 21 mei 2007 | pdf, 26 pag., 237 kB
  • Recente artikelen