E-health congres ‘De zorgconsument aan zet’ in congrescentrum Orpheus te Apeldoorn

Array

Op donderdag 22 mei organiseert de NPCF van 10.00 tot 17.00 uur het e-health congres 'De zorgconsument aan zet' in congrescentrum Orpheus te Apeldoorn. Dit congres is een vervolg op de eerdere congressen die de NPCF in 2005 en 2006 hield over het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Tijdens het congres presenteert de NPCF haar visie op e-health en worden goede voorbeelden getoond van e-health in de praktijk.

Zo demonstreert prof. Jan Kremer (UMC St. Radboud) de digitale IVF poli Fertendo en gaat Rogier van Boxtel (Menzis) in op de ervaringen die opgedaan zijn in het KOALA project. De NPCF zal haar visie op e-health tijdens dit congres officieel overhandigen aan het ministerie van VWS. De NPCF stimuleert de ontwikkeling van e-health, omdat dit de kwaliteit van zorg verhoogt en de positie van de patiënt in de zorg verbetert.

Programma

Het middagprogramma biedt een gevarieerd aanbod van workshops: de NPCF presenteert haar plannen voor een patiëntenportaal, Microsoft geeft uitleg en gaat de discussie aan over Health Vault (dit is een Persoonlijk Gezondheidsdossier beheerd door de patiënt zelf).

Ook zullen de winnaars van de NPCF publieksprijs 'Goed voorbeeld van zorg', Diamuraal en Telemonitoring COPD Nijmegen, laten zien hoe e-health meerwaarde heeft voor zowel patiënten als zorgverleners.

Toelichting workshops

De bijeenkomst is vooral interessant voor zorgaanbieders, verzekeraars, patiënten(organisaties), de overheid, softwareleveranciers en andere marktpartijen. Deelname aan het congres is kosteloos. De reiskosten zijn voor eigen rekening.

Recente artikelen