Modernste niersteenvergruizer in MCRZ

1
265

Omdat er stenen zijn die je liever kwijt bent!

Het MCRZ heeft sinds maart 2008 een nieuwe niersteenvergruizer en beschikt daarmee over de modernste techniek met betrekking tot niersteenbehandeling. Het MCRZ is in heel Zuidelijk Nederland de enige die met deze vergruizer patiënten behandelt. De resultaten zijn beduidend beter. Bovendien is de behandeling voor de patiënt comfortabeler.    

Om de huisartsen in de regio Rotterdam hierover te informeren is een ludieke marketingactie bedacht. De huisartsen ontvingen begin deze week van het ziekenhuis een mailing in de vorm van "een baksteen" met als actietitel : Omdat er stenen zijn die je liever kwijt bent!

Het MCRZ is het eerste algemeen ziekenhuis in Nederland dat met deze unieke vergruizer de patiënten op de polikliniek van hun stenen afhelpt. In tegenstelling tot traditionele niersteenvergruizers, beweegt de vergruiskop van dit moderne apparaat naar de patiënt toe en draait om hem heen om bij de steen te komen. De patiënt kan tijdens de behandeling ontspannen op de rug blijven liggen in plaats van op de buik.

Alle voordelen op een rij

  • hoge succespercentages: 90% van de stenen in de nieren en 70% van de stenen in de urineleider wordt in één keer succesvol vergruisd
  • deze geavanceerde techniek verkleint de kans op meerdere behandelingen

Snelle behandeling

  • binnen 1 week terecht op de polikliniek voor eerste afspraak en onderzoek
  • 1 week behandeling op de polikliniek

Daarmee is de wachttijd voor een behandeling met de niersteenvergruizer niet langer dan twee weken!
 

Meer comfort

  • de behandeling vindt plaats in een ontspannen houding, liggend op de rug in plaats van op de buik
  • minder pijn
  • poliklinische behandeling
  • Snel herstel 
Vorig artikelDuitsland leidt blinden op tot Geneeskundig tastonderzoekster
Volgend artikelOPG verwerft Hermedico, Deense marktleider in diabetesmiddelen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

1 REACTIE

Comments are closed.