Griepprik is ieder jaar nodig!

De griepgolf houdt jaarlijks veel organisaties in de greep. Maetis biedt u de mogelijkheid om uw medewerkers te laten vaccineren. Met de griepvaccinatie krijgt het grootste deel van uw medewerkers komende winter gegarandeerd geen griep.

Recentelijk is er ook veel aandacht voor het vaccineren voor influenza van gezondheidszorgpersoneel. Onze regering steunt het advies van de Gezondheidsraad om deze doelgroep jaarlijks te vaccineren. Zij dragen namelijk een bijzondere verantwoordelijkheid omdat zij de ziekte over kunnen dragen op patiënten. Om die reden wordt als algemene aanbeveling gegeven om gezondheidszorgpersoneel, dat in het dagelijks werk direct in contact komt met patiënten, tegen griep te vaccineren. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt echter bij u als werkgever.

Goede voorlichting
De griepvaccinatie gebeurt altijd op vrijwillige basis. U kunt uw werknemers dus niet verplichten tot deelname. Wel kunt u hen stimuleren mee te werken, bijvoorbeeld door goede voorlichting te geven. Dat kunt u doen aan de hand van het voorlichtingsformulier, met heldere informatie over de werking en uitvoering van de griepvaccinatie. Ook leggen we uit waarom het nodig is om elk jaar te vaccineren.

Vaccineren kan ook op uw eigen locatie
Vanaf 10 werknemers voert Maetis de vaccinaties uit bij uw organisatie in huis, tussen medio oktober en eind november a.s. De exacte datum (of data) en het tijdstip waarop de vaccinaties plaatsvinden, bepalen we in overleg met u. De prijs voor het griepvaccin is € 23,45.

Bron: Meatis 

Recente artikelen