Meet&Greet van het Rode Kruis in Utrecht

Array

Op woensdag 28 mei maken 160 jongeren van Het Stromenland College samen met 160 ouderen uit verschillende verzorgingstehuizen uit de regio Utrecht samen een kunstwerk. Deze speciale workshop wordt door het Rode Kruis georganiseerd in het kader van de Meet&Greet. Dit project heeft als doel jongeren met ouderen in contact te brengen om zo de negatieve spiraal van vereenzaming te doorbreken. Ouderen worden gekoppeld aan het luisterende oor en de aandacht van een jongere.

De workshops vinden op in de 4 verzorgingstehuizen plaats van 14.30 tot 16.30 uur. De groep ouderen en jongeren volgen onder leiding van kunstenaar Michel van Zagara een workshop en maken vervolgens samen een kunstwerk.

Meet&Greet: jong ontmoet oud is een project van het Nederlandse Rode Kruis. Het stimuleert jongeren tussen 14 – 28 jaar om maatschappelijk actief en betrokken te zijn door een bezoek te brengen aan een oudere die zich in een sociaal isolement begeeft. Via de website http://www.jongontmoetoud.nl kunnen jongeren kiezen uit een aantal ideeën, of zij kunnen zelf een activiteit bedenken.

Recente artikelen