SOS-arts heeft financiering rond

Array

SOS-arts heeft een non-disclosure agreement getekend met een internationaal bedrijf. Dit bedrijf wil financieel participeren in de centrale van SOS-arts en stelt daarmee de financiering voor de eerste 5 jaren veilig.

Het bedrijf levert in Nederland diensten aan ca. 3500 bedrijven waarin ook beperkte zorg is opgenomen. SOS-arts zal in dat pakket worden opgenomen. Vervolgens wil het bedrijf het principe van SOS-arts introduceren in de andere landen waar zij werkzaam zijn.

De NZa heeft aangegeven dat er voor dit B2B model van SOS-arts geen enkele belemmering bestaat. Indien de patint niet zelf betaalt is dit niet in strijd met de regelgeving. In dit geval zijn het immers de bedrijven die via een abonnement voor SOS-arts betalen.

1 juli is er vriendschappelijk overleg met SOS-mdecins in Parijs waarna de naam van het participerende bedrijf bekend zal worden gemaakt.

Dit legt een mooie en solide basis voor SOS-arts maar hoofdzaak blijft natuurlijk deze dienst zo spoedig mogelijk aan iedereen aan te bieden.

SOS-arts heeft op dit moment de aandacht van minister Klink nadat zowel de VVD als SP uitgebreid Kamervragen hebben gesteld. Het Ministerie heeft daarop rechtstreeks contact met ons opgenomen en na dit uitgebreid eerste telefonisch gesprek zijn we uitgenodigd voor een gesprek op het Ministerie.

De Nza bestudeert op dit moment onze prestatieaanvraag maar het rechtstreekse overleg met het Ministerie zou wellicht bij kunnen dragen aan een aparte status voor SOS-arts.

Vooruitlopend op mogelijke moeilijkheden binnen de huidige regelgeving heeft SOS-arts enkele verzekeraars aangeboden binnen de innovatieregeling te starten. Dit zou de introductie van SOS-arts voor de particulieren aanzienlijk versnellen.

Eind mei komt het tijdschrift Medisch Contact met een speciale baneneditie waarin wij onze werving starten. Op dit moment hebben zich naast verschillende voorstellen tot samenwerking met een aantal huisartsenposten en artsencombinaties al 30 medici spontaan aangemeld.

Algemeen kunnen we stellen dat ondanks de denigrerende en vijandige houding van het bestuur van de LHV we steeds meer positieve reacties ontvangen van de artsen zelf.

Ook de gedachte dat SOS-arts in de toekomst huisartsenposten overbodig zou maken spreekt veel artsen aan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen