Marc van den Tweel (43) benoemd tot directeur Ronald McDonald Kinderfonds

0
279

Marc van den Tweel is per 1 oktober a.s. benoemd tot directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Hij volgt daarmee Pascal Rijnders op, die in april j.l. de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Momenteel is hij directeur marketing & communicatie van het Wereld Natuur Fonds.

Na een loopbaan in de journalistiek en het marketing- en communicatievak (1986 – 1997) werkte Van den Tweel bij Twynstra Gudde als organisatieadviseur en projectmanager (1997 – 2000). Sinds 2000 is hij werkzaam bij het Wereld Natuur Fonds; eerst als Hoofd Marketing & Communicatie en sinds 2003 als directeur/bestuurder. Van den Tweel wordt door FM (tijdschrift voor filantropie en bestuur) omschreven als een “offensief maatschappelijk ondernemer” en beschouwd als één van de meest invloedrijke spelers in de Goede Doelen-branche. In 2005 werd Van den Tweel door beroepsvereniging Logeion genomineerd als Communicatiemanager van het Jaar. Het bestuur van het Ronald McDonald Kinderfonds is zeer ingenomen met de komst van Van den Tweel. “Gezien zijn persoonlijkheid, opleiding en zeer relevante en brede ervaring is Marc van den Tweel de meest geschikte en voor de hand liggende nieuwe directeur van het Kinderfonds. Wij zijn ervan overtuigd dat hij in staat zal zijn om in het voetspoor van Pascal Rijnders het succes en de verdere groei en ontwikkeling van ons fonds te verzekeren en voort te zetten” aldus voorzitter Ed Nijpels. Zelf zegt Marc van den Tweel over zijn overstap naar het Ronald McDonald Kinderfonds: “Ik voel me – ook door persoonlijke ervaringen – zeer betrokken bij zieke en gehandicapte kinderen en hun directe omgeving. Bovendien spreekt de pragmatische aanpak van het Ronald McDonald Kinderfonds mij aan: een helpende hand bieden waar dat nodig is.” Onder zijn leiding verdubbelde het inkomen van het WNF uit eigen fondsenwerving en nam het aantal donateurs met 25% toe, tot bijna 1 miljoen. Daarnaast was Van den Tweel verantwoordelijk voor spraakmakende partnerships met onder andere Essent, KLM, Rabobank, BCC, DHL/Selekt Mail en Center Parcs. Pascal Rijnders blijft na zijn terugtreden als directeur per 1 november a.s. aan het Kinderfonds verbonden als adviseur en begeleider bij de verdere realisatie en voltooiing van het Ronald McDonald Centre Only Friends, een uniek multifunctioneel sportcentrum voor gehandicapte kinderen in Amsterdam. Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. Op dit moment zijn er 16 Ronald McDonald Huizen en projecten en diverse in ontwikkeling. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen in de nabije omgeving van het ziekenhuis, revalidatiecentrum of psychiatrische instelling om dicht bij hun kind te kunnen zijn.