Sophia Kinderziekenhuis werkt met Re-Mission voor jonge kankerpatiënten

Array

HopeLab, een Amerikaanse non-profit organisatie, heeft onlangs het computerspel Re-mission geïntroduceerd. Re-Mission toont aan dat een speciaal ontwikkelde videogame therapietrouw bij jonge kankerpatienten kan bevorderen. In Re-Mission reist een microscopische robot met de naam Roxxi door het lichaam heen. Roxxi vernietigt kankercellen en vecht met de neveneffecten van kanker en kankerbehandelingen. Deelnemers in de studie hadden hogere niveaus van chemotherapie in hun lichaam en namen hun antibiotica meer consistent. Dit spel helpt zieke kinderen bij het innemen van hun medicijnen en is speciaal ontwikkeld voor jonge mensen met kanker. Kinderpsychologen, kinderartsen en pedagogen van de afdeling kinderoncologie het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam besloten deze week om het spel te gebruiken bij hun patienten. Kinderhematologen van het UMC Utrecht overwegen de methode ook voor hun patienten toe te passen.  Meer informatie en een demonstratie van Re-Mission is te vinden op www.remission.net.

‘Het spel is uitgebreid getest en het toonaangevende kindergeneeskundig tijdschrift Pediatric Blood & Cancer heeft het onderzoek zelfs gepubliceerd. De resultaten zijn positief. De medicijnen die mensen met kanker moeten nemen, zijn meestal erg zwaar en kunnen nare bijwerkingen hebben. Sommige kinderen moeten wel tien tot vijftig pillen per dag slikken. Ze zijn dan geneigd niet alle medicijnen in te nemen.


Re-Mission
De hoofdpersoon in het spel is de nanobot Roxxi, een soort Lara Croft. Het doel van het spel is het uitschakelen van kankercellen met behulp van chemotherapie, medicijnen en antibiotica. Al spelende leren kinderen hoe belangrijk het is om medicijnen te gebruiken en wat de gevolgen kunnen zijn als je dit niet doet.
HopeLab
HopeLab, opgericht in 2001, is een non-profit organisatie die research doet naar innovatieve oplossingen om de gezondheid van jonge mensen met chronische ziekten te verbeteren. Bij HopeLab werken specialisten uit allerlei beroepsgroepen, zoals onderzoek, psychologie, game development, communicatie, rechten en organisatie management. Zij werken nauw samen met jonge mensen die chronisch ziek zijn om waardevolle input van de doelgroep te verkrijgen.
Re-mission is (nog) niet verkrijgbaar in het Nederlands.
Je kunt het spel downloaden of bestellen op deze website:
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen