Teken de online PETITIE van Scarlet om extreme vermagering in te dammen

Teken de online PETITIE van Scarlet. In juni had ik een afspraak bij De Tweede Kamer om mijn initiatief te bespreken. Voor een verslag van deze afspraak.

De aanzet tot extreme vermagering moet in Nederland worden verboden. Frankrijk is ons reeds voorgegaan en Belgie denkt na en doet onderzoek. Maar wanneer neemt Nederland zijn verantwoording?

Over niet al te lange tijd zal Scarlet de officiele petitie, inclusief een verslag van de site http://stop-pro-ana.hyve.nl en een ludieke ‘gift’ officieel overhandigen aan de Tweede Kamer. Maar daarvoor heeft zij nog heel wat extra handtekeningen nodig. Waarom moeten extreme vermaring verboden worden? Hier een aantal goede redenen om te tekenen:


  • Pro-ana sites: de sites moeten worden verboden. Op pro-ana sites wordt anorexia gezien als levenswijze en wordt deze ziekte verheerlijkt. Meisje van al 11 jaar geven elkaar daar tips over hoe te laxeren, hoe over te geven en doen afvalwedstrijden tot de dood hen scheidt.
  • Graatmagere catwalk modellen: er moet een BMI eis komen, een code wat betreft gezondheid en voorwaarden.
  • Dunne meisjes in modebladen en glossy’s: er moeten meer ‘normale’ meiden in de bladen komen, ook meiden met maatje 38 en meer. Er moet minder geïdealiseerd worden met behulp van photoshop programma’s.
  • Hoe kunnen wij en onze kinderen nu een gezond beeld krijgen van de maatschappij als media en mode alleen maar het slechte voorbeeld geven?

Meisjes met anorexia worden steeds jonger. Tachtig procent van de jongeren kan niet meer normaal met eten omgaan!


Ben je het hier mee eens, help dan mee aan verandering en teken de online petitie!


http://www.axci.nl/?ln=ned&id=2043



Achtergrond

Bekijk de finale van het programma Kamervragen waar ik 26 mei te gast was. Luister de radio-uitzending van Lijn 5 waar ik 4 juni te gast was.

Lees het interview met mij in De Telegraaf! En om de uitzending te bekijken van Hart van Nederland klik HIER


Let op: Natuurlijk zullen meisjes ook een bepaalde steun vinden op de pro-sites. ik wil daarom wel dat er extra alternatieven aan pro-ana’s worden geboden zoals die te zien zijn bij dit Bericht (klik erop)


Wat is pro-ana?
Op pro-ana sites wordt anorexia gezien als levenswijze en wordt deze ziekte verheerlijkt. Meisje van al 11 jaar geven elkaar daar tips over hoe te laxeren, hoe over te geven en doen afvalwedstrijden tot de dood hen scheidt.

Vaste regel van deze site: plaats geen gewichten met lengtes en plaats geen links naar pro-ana sites.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Teken de online PETITIE van Scarlet om extreme vermagering in te dammen"

  1. Wat super dat jullie dit voor mij geplaatst hebben! Er klopt alleen nog iets niet zo aan de opmaak…zou je hier ajb nog even naar willen kijken;)

    Hartelijke groet,
    Scarlet

Comments are closed.

Recente artikelen