OncoMethylome: koers negatief

Array

De halfjaarcijfers  van OncoMethylome zijn in slecht. OncoMethylome heeft over het eerste halfjaar een 8% hoger nettoverlies geboekt van euro 5,5 mln. Het Belgische biotechbedrijf publiceert de resultaten donderdag. De omzet komt uit op euro 1,8 mln. In april zei het bedrijf zelf een commerciele infrastructuur te willen creeren in Europa, anders dan in de VS, waar wordt gewerkt met partners als LabCorp en Johnson & Johnson. Daarvoor is vrijwel zeker een overname nodig.


OncoMethylome verwacht zijn meest vergevorderde tests in 2009 op “enkele belangrijke Europese markten” te brengen.  Zo laat CEO Philip Devine van het biotechnologiebedrijf weten.

OncoMethylome heeft gezocht naar een mogelijke overname van een Europese distributeur op het gebied van kankertests, maar heeft geen pan-Europese speler gevonden, waarin kon worden geinvesteerd voor een redelijke prijs, stelt de CFO.

Daarom zal het bedrijf de commercialisering van zijn kankertests “land voor land” uitrollen. Daarbij wordt gekeken naar mogelijke overnames van lokale partijen, maar tegelijkertijd ontwikkelt het bedrijf ook intern capaciteiten voor de marketing van zijn producten.



Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen