Snelle opname ziekenhuis Heerlen succesvol

Array

In het ziekenhuis in Heerlen werken ze al twee jaar succesvol met een soort verlengde van de eerste hulp: de Acute Opname-afdeling. Vrijwel alle patienten komen daar binnen en worden binnen 48 uur gediagnostiseerd, in plaats van de paar dagen dat het normaal duurt. Het aantal bedden is nu van 2000 naar 600 gegaan, maar er worden meer patienten behandeld. Andere ziekenhuis willen deze methode nu overnemen.


Zorgvisie
De patientenzorg is er op gericht optimale vraaggestuurde verpleegkundige zorg te verlenen, die op professionele wijze wordt uitgevoerd en gebaseerd is op de 5 leidende principes; t.w. uniciteit, integriteit, competentie, volledigheid en evenwicht.

Organisatievorm
Binnen de Acute Opname Afdeling wordt gewerkt met unitverpleging met regiefunctie. Binnen de afdeling zijn 4 units, waarvan 3 units met elk 16 bedden en 1 unit met 18 bedden, waarvan 4 eenpersoons kamers, te gebruiken als isolatiekamers.Op de afdeling ondersteunen werkprotocollen de uitvoering van de zorg. De verpleegkundige zorg wordt verleend aan de hand van de A-B-C-D methodiek, welke in het kort uitgelegd wordt middels een aanvullende folder.

Doelstelling
De Acute Opname Afdeling concentreert alle diagnose, behandeling en zorg op één plaats, waardoor de patient sneller en efficienter geholpen wordt.
Opname gebeurt alleen als het echt nodig is en het verblijf op deze afdeling duurt maximaal 48 uur.

Zorgcategorieen
De acute patient (inclusief de acute opname van de geriatrische en chronische patient). Nagenoeg elk specialisme komt voor op de Acute Opname Afdeling behalve: Intensive Care, kinderen en verloskunde.

Aantal bedden
66 bedden

Personeelsformatie
De personeelsformatie bestaat uit verpleegkundigen van het kwalificatieniveau 4 en 5. Daarnaast zijn er binnen het team werkzaam: allround service medewerksters en afdelingsecretaresse. Daarnaast zijn er nog medewerkers actief van de ondersteunende diensten (zoals, fysiotherapie, dietiste).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen