Burgermeester Cohen: Veel van de daders die personeel op de ambulances bedreigen zijn “Marokkaanse medeburgers”

VZA dreigde met een staking nadat ambulancepersoneel woensdagavond in Amsterdam-West door omstanders werd belaagd. De burgemeester noemde dat incident “een absolute schande”. “Overheidspersoneel is er om iedereen te helpen. Dit gaat alle perken te buiten. Je blijft van het personeel af.” De burgemeester zei dat veel van de daders van dit soort incidenten “Marokkaanse medeburgers” zijn. “Ik constateer dit als een feit. Een deel van dit probleem moet worden opgelost samen met de Marokkaanse gemeenschap. We moeten hierover praten, want dit kan zo niet.” Volgens Cohen was de bijeenkomst met het ambulancepersoneel erg emotioneel.


In politiek Den Haag klinkt vaak een roep om een keiharde aanpak van mensen die ambulancepersoneel en andere overheidsdienaren belagen. Het kabinet heeft de afgelopen jaren, mede op aandringen van de Tweede Kamer, maatregelen genomen om dit toenemend geweld tegen te gaan.

Een kwart van het overheidspersoneel wordt geconfronteerd met fysiek geweld en bijna twee derde met een agressieve benadering. Vooral ambulancepersoneel hebben het in de zorg zwaar te verduren. Een vorig jaar gepresenteerd actieplan moet ertoe leiden dat agressie en geweld tegen overheidsmedewerkers in 2011 met 15 procent is afgenomen ten opzichte van 2007.


Het Openbaar Ministerie (OM) eist inmiddels een twee keer zo hoge straf tegen mensen die geweld hebben gebruikt tegen hulpverleners. Maar dat wil overigens nog niet zeggen dat de daders ook een hogere straf krijgen.


Bron: Nu.nl

One thought on "Burgermeester Cohen: Veel van de daders die personeel op de ambulances bedreigen zijn “Marokkaanse medeburgers”"

  1. Gewoon als ambulance niet komen in die buurten

    Verschrikkelijk volk door hun belemmeringen hebben ze volgens mij wat doden op hun geweten.

Comments are closed.

Recente artikelen