Diabetesvereniging wil vergoeding voor Liraglutide

5
189

Een woordvoerder van de Diabetesvereniging heeft bevestigd dat de vereniging ervoor gepleit heeft om het middel Liraglutide van Novo Nordisk door verzekeraars te laten vergoeden. Naast het beter in balans brengen van de glucosewaarde in het bloed helpt het middel namelijk ook bij afvallen. Het middel is bedoeld voor mensen met diabetes type 2. hoeft slechts eenmaal per dag via een injectie te worden toegediend en maakt toedienen van insuline overbodig. Vandaag worden in Rome de resultaten van een onderzoek naar dit middel gepresenteeerd dat werd uitgevoerd in veertig landen onder ruim vierduizend mensen.


„Dit middel past in een brede ontwikkeling van een nieuwe groep medicijnen, waar bijvoorbeeld ook Byetta bij hoort. Deze variant, Liraglutide, is weer een verbetering omdat het op lange termijn de bètacellen gezonder maakt en zo het lichaam helpt zelf diabetes te bestrijden”, zegt internist Fred Storms, medisch adviseur van DVN.


Liraglutide, een medicijn tegen type 2 diabetes. Liraglutide hoeft slechts eenmaal per dag geïnjecteerd te worden, de kans op te lage bloedsuikerwaarden wordt verminderd en het maakt insulinetoediening overbodig. Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 4000 mensen in veertig landen naar het experimentele medicijn, dat nu volledig is afgerond en vandaag in Rome zal worden gepresenteerd tijdens een congres van de Europese organisatie voor de studie naar diabetes.Diabetes Vereniging Nederland (DVN) roept de Nederlandse Zorgautoriteit op het middel toe te laten voor vergoeding door de verzekeraars.

Vorig artikelBuurten met achterstandstarief voor huisartsen geactualiseerd
Volgend artikelWellness sector in beeld voor gericht toezicht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

5 REACTIES

 1. Ik ben een vrouw van 65 jaar en heb al 15 jaren ontregelde diabetes.Ik weeg 149,5 kilo en dit middel liraglutide,lijkt me ideaal voor mij.Dus ik hoop dat het doot de zorg verzekeraars vergoed gaat worden.

  mvg

  s.de koning
  lelystad

 2. ik heb ook al jaren een ontregelde diabetes,dit middel lijkt voor mij zeer geschikt,en voor vele anderen,dus laat het a.u.b. vergoed worden,grt.marjan.

 3. ook ik kamp al een tyd met ontregelde bloed suikers heb ook astma vaak pretnison dus vaak ontregeld ben 47 jaar en kamp met overgewicht van meer dan 40 kilo zo dit middel graag willen proberen.

  groetjes jannie

 4. ik heb ook al jaren diabetes en spuit al verschillende jaren insuline ik ben ook te zwaar en wil wat afvallen als dat nieuwe medicijn helpt waarom doen ze hier in nederland dan zoo lang over om dit op de markt te brengen dit hebben we aan die mooie regering te danken dat die zo snel zij

 5. ik lees hier meerdere gevallen met overgewicht,ik zit al jaren met dat rottige overgewicht en nu bleek voor twee jaar geleden dat ik diabetes 2 heb,ik zou ook graag dit medicijn willen hebben mijn suiker is niet zo heel erg hoog,maar was zonder medicijnen over de 10 nugter en dat is te hoog.
  groetjes kobi

Comments are closed.