Permanente-educatie.nl, gratis e-learning voor zorgverleners

Array

Puttershoek, 10 september. Vandaag heeft Avetica haar nieuwste dienst Permanente-educatie.nl gelanceerd. Op dit educatieve zorgportaal staan e-learning modulen over medische instrumenten en hulpmiddelen. Deze modulen worden ontwikkeld in samenwerking met de leveranciers. Uniek aan dit concept is dat het gratis is voor alle zorgverleners.

Blijf competent in het gebruik medische instrumenten
Permanente-educatie.nl stelt de zorgverleners in staat om competent te worden en te blijven in het gebruik van medische instrumenten en hulpmiddelen. Er is behoefte aan kwaliteitsborging van het verpleegkundig,  medisch en technisch gebruik van instrumenten en hulpmiddelen. Deze noodzaak blijkt onder andere uit de vele gebruikersfouten die de Medische Technische Diensten elke week registreren.

Extra kennisplatform voor leveranciers
Voor de leveranciers van medische instrumenten en hulpmiddelen is Permanente-educatie.nl een extra en flexibel inzetbaar platform. De leveranciers  breiden zo hun service uit doordat zij aan zorgverleners  verpleegkundige,  medische en technische kennis aanreiken over veilig en betrouwbaar gebruik van hun producten in de praktijk.

Kies je eigen leerroute
Naast de onbeperkt gratis toegang  tot Permanente-educatie.nl  is het een duidelijk kenmerk dat de zorgverlener vrij is om zijn of haar eigen leerroute te kiezen.  De e-learning modulen sluiten aan bij de leerstijlen  van zorgverleners, onder andere door gebruik te maken van multimedia,  van korte leerobjecten, van toetsen met feedback,  van simulators en van praktijksituaties.  Door de gekozen opzet is de module ook  goed te gebruiken als naslagwerk en kan ook worden ingezet voor, tijdens of na een klinische les of als intern scholingsprogramma.

Toekomst; alle medische instrumenten en hulpmiddelen in Permanente-educatie.nl
Arnold Vink van Avetica:  “Vanaf nu benaderen wij de gehele branche van medische instrumenten en hulpmiddelen, want de zorgverleners moeten op één portaal altijd kunnen leren over medische instrumenten en hulpmiddelen die in hun praktijk gebruikt worden. Wij werken o.a. al samen met de leverancier van de BladderScan(R), Verathon Medical “.

Jelle Miedema van Verathon Medical over Permanente-educatie.nl:  “Als leverancier van medische instrumenten streven wij niet alleen naar kwalitatief hoogstaande instrumenten, maar ook naar een optimale service verlening. E-learning middels Permanente-educatie.nl stelt onze eindgebruikers in staat om op hun gemak en op een tijd dat het hen uitkomt meer te leren over de BladderScan(R) BVI 3000. Niet alleen kunnen ze leren hoe ze correct het instrument moeten gebruiken maar ook meer achtergrond over waarom er überhaupt een scan gemaakt dient te worden.

Aangezien we het in Nederland al snel hebben over meer dan 25.000 verpleegkundigen die met een BladderScan(R) werken is het internet een geschikt medium voor kennisoverdracht. Wij hopen met een dergelijke ondersteuning ons steentje bij te dragen aan een betere zorg in Nederland. Tevens is service daadwerkelijk een concreet punt waarop je als leverancier je kan onderscheiden van andere potentiele leveranciers. Een goede service is dan ook van cruciaal belang om klanten aan je te binden voor de langere termijn.

De kosten van de ontwikkeling van een online klinische les voor Permanente-educatie.nl worden dan al gauw terugverdiend. Het stelt ons in staat om ons duidelijk te differentieren ten opzichte van onze concurrentie en het stelt daad bij woord dat wij daadwerkelijk een bedrijf zijn dat innoverend bezig is.”



Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen