Klink verwacht dat de huisartsen gaan dwarsliggen bij invoering EPD

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) liet vandaag in de Tweede Kamer weten dat hij verwacht dat de huisartsen gaan liggen bij de invoering van het elektronisch patientendossier omdat ze boos zijn over een ingreep in hun tarieven. De huisartsen willen voorlopig niet meer praten met de minister, omdat Klink hen af zou knijpen. En daarmee loopt minister Klink al vooruit op zaken die nog niet eens door de huisartsen zijn uitgesproken. Hij vindt het nu al niet kunnen dat een project dat de veiligheid van de patient ten goede komt, te lijden heeft van een ruzie op een heel ander terrein.

,,Wat mij betreft komt het hele Malieveld vol te staan met huisartsen”, zei de minister. ,,Maar ik vind het niet kunnen dat het elektronisch patientendossier wordt gebruikt in zo’n conflict.”
Herhaalrecepten
Klink kondigde woensdag aan de tarieven voor herhaalrecepten te willen halveren, nadat overleg met de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) over stijgende kosten voor de huisartsenzorg niets had opgeleverd. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is woedend op minister Ab Klink omdat die de vergoeding voor herhaalrecepten wil halveren. De huisartsen weigeren nog met Klink te praten zolang die bezuinigingsmaatregel op tafel ligt. Dat heeft de LHV gisteren bekendgemaakt.

De vereniging wil deze maand met de leden praten over stappen tegen deze ‘schandalige maatregel’.

Klink maakte eerder gisteren bekend dat de gesprekken met de LHV over bezuinigingen zijn stukgelopen. Hij neemt daarom zelf het heft in handen door de tarieven voor herhaalrecepten te verlagen van 4,50 euro naar 2,25 euro. Dat moet 83 miljoen euro opleveren. Daarvan geeft hij vijftien miljoen terug aan de huisartsen door een hogere vergoeding voor werk in avond, nacht en weekend.
De LHV zegt dat Klink wel van alles kan vragen van de huisartsen, maar dat hij dan wel met voldoende geld over de brug moet komen. Dat er te weinig geld is voor het patientendossier wil de LHV niet zeggen, maar huisartsen zullen wel moeten schipperen met hun te krappe budget.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Klink verwacht dat de huisartsen gaan dwarsliggen bij invoering EPD"

  1. Oei! Klink neemt alvast voorschot « ICT Zorgen

    […] Oei, je blogt dat het niet handig is huisartsen te korten terwijl je ze nodig hebt en ja hoor, wat zegt Klink in de Tweede Kamer… Minister Ab Klink (Volksgezondheid) liet vandaag in de Tweede Kamer weten dat hij verwacht […]

Comments are closed.

Recente artikelen