Chirurg Rik Gilberts onverwacht overleden

3
879

Rik Gilberts is geheel onverwacht op 8 september 2008 overleden. Tijdens het sporten kreeg hij een hartstilstand. Reanimatie op zijn eigen afdeling spoedeisende hulp mocht niet baten, hij stierf temidden van zijn eigen collega’s. Hij laat een vrouw en zoontje achter. Rik werkte als Chirug in de IJsselmeerziekenhuizen. Onlangs kwam Gilberts nog in het nieuws omdat hij samen met IJsselmeerziekenhuizen collega Cees de Boer (gynaecoloog) de 1e laparoscopietraining voor tropenartsen verzorgde.Dhr. E.C.A.M. Gilberts (Rik), had diverse aandachtsgebieden: Traumatologie, oncologie, medisch manager SpoedEisende Hulp. Daarnaast was hij voorzitter van het Regionaal Trauma Overleg en leermeester nurse practitioner mammapoli. Wij wensen zijn vrouw Yvette en zoon Steven en collega’s van de IJsselmeerziekenhuizen heel veel Sterkte. Het is nog niet bekend waar een condoleance register getekend kan worden.


3 REACTIES

 1. Wanneer je als chirurg je patient een erg nare boodschap moet vertellen, staat zo iemand om dat moment dichterbij dan wie dan ook…
  Als zo iemand mocht ik Rik Gilberts ervaren.
  Je mag zo’n geneesheer dan ook rustig een goede vriend noemen.
  Dank!

 2. Alhoewel woorden in dit geval tekort schieten, wil ik toch mijn dankbaarheid uitspreken, omdat deze chirurg in een urenlange operatie mijn leven heeft gered!
  Moge hij rusten in Diepe Vrede.

 3. De afgelopen weken heb ik vaak aan deze arts gedacht. Deze man heeft wellicht al een hoop stress in het ziekenhuis gehad. Of is hem een hoop stress gespaard gebleven. Treurige situatie voor hem! Ik hoop dat hij in vrede rust

Comments are closed.