NHS in Verenigd Koninkrijk gebruikt Ensemble bij invoering patiëntendossier

Array

CSC integreert een veelheid aan Engelse applicaties in de gezondheidszorg
InterSystems heeft een contract gesloten over de levering van de ‘Ensemble’ integratie-software aan de grote regionale organisatie voor de gezondheidszorg in Groot-Brittannie. Noord-, Midden- en Oost-Engeland hebben van de centrale Britse instantie voor de nationale gezondheidszorg (NHS) toestemming gekregen InterSystems Ensemble in te zetten voor het integreren en koppelen van de verschillende softwaretoepassingen bij ziekenhuizen en andere gezondheidszorginstellingen in de regio.

Doordat ruim 60% van alle zorginstellingen Ensemble gaat gebruiken, is het tempo voor de invoering van een nationaal Brits patientendossier aanzienlijk te versnellen.

Invoering van het dossier moet leiden tot een verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg en een aanzienlijke reductie van de kosten. Verantwoordelijk voor de implementatie van de software is CSC, de systeemintegrator die in Nederland de technologiepartner is van InterSystems bij de oplevering van het Landelijk Schakelpunt (LSP) voor het elektronisch patientendossier in ons land.

De Ensemble-toepassing in het Verenigd Koninkrijk zal tevens bestaan uit vooraf ontworpen en geteste interfaces voor bestaande applicaties, maar tevens de mogelijkheid bieden verdergaande toepassingen te ontwikkelen. Op dit moment vindt overleg plaats tussen betrokkenen over de wensen en eisen waaraan de integratie moet voldoen.

InterSystems is al met succes in diverse ICT-integratieprojecten binnen de gezondheidszorg ingezet. In februari 2008, werd InterSystems Ensemble uitgeroepen tot het beste interface voor software- integratieprojecten in de gezondheidszorg. Het jaarlijkse onderzoek naar het gebruik van softwaretoepassingen werd uitgevoerd door KLAS, het grootste researchbureau voor ICT in de gezondheidszorg.

CSC
CSC is één van de grootste leveranciers van technologie-oplossingen en services. De divisies Business Solutions & Services en Global Outsourcing Services bieden IT-diensten aan de belangrijkste sectoren van het gehele bedrijfsleven. CSC heeft met name veel ervaring met systeemontwerp en -integratie, outsourcing van bedrijfsprocessen en informatietechnologie, applicatiesoftware-ontwikkeling, hosting van web- en ondernemingsapplicaties, advisering m.b.t. het leiden van organisaties en ondersteuning van bedrijfsdoelstellingen.

Het hoofdkantoor van CSC staat in Falls Church (Virginia, Verenigde Staten). Het bedrijf heeft ca. 90.000 werknemers in dienst en behaalde een omzet van $ 17,1 miljard in het boekjaar dat op 4 juli 2008 eindigde. Meer informatie is te vinden op www.csc.com.

InterSystems
InterSystems Corporation levert al 30 jaar innovatieve producten die applicaties waardevoller maken. InterSystems CACHÉ® is een veel presterende object database die applicaties sneller maakt en beter schaalbaar. InterSystems Ensemble® is software voor snelle integratie van systemen, die naast de connectiviteit tevens worden verrijkt met nieuwe functionaliteit . InterSystems HealthShare™ is een platform waarmee bestaande zorgapplicaties in korte tijd zijn op te waarderen naar een regional of nationaal knooppunt voor de uitwisseling van zorginformatie. Met een hoofdkantoor in Cambridge in de Amerikaanse staat Massachusetts, is InterSystems actief in 22 landen en levert van daaruit ondersteuning aan klanten in 88 landen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen