Ontvangst Nationaal Team Europese Spelen HartLong getransplanteerden

2
202

Op zaterdag 20 september worden in het stadhuis van Kampen de deelnemers gehuldigd die in Vichy in Frankrijk deelgenomen hebben aan de Europese Spelen voor hart- en longgetransplanteerden. De huldiging zal plaatsvinden door wethouder H. de Goede. Het Nederlandse Team bestaat uit 21 sporters waarvan elf een (dubbelzijdige) longtransplantatie en tien een harttransplantatie hebben ondergaan.

De verschillende sporters hebben deelgenomen aan de onderdelen Atletiek, Badminton, Cross Country, Golf, Tafeltennis, Tennis, Volleybal, Wielrennen, Zwemmen en het optionele Jeu de Boules.

Resultaat van het Nederlandse Team

Tijdens de Europese Spelen van 21 t/m 25 juni dit jaar heeft het Nederlandse Team een buitengewoon goed resultaat bereikt. Op de verschillende onderdelen zijn 35 gouden, 17 zilveren en 15 bronzen medailles behaald.

De individuele resultaten van het Nederlandse Team zijn na te lezen op de website www.europesespelen.nl.

Aan de spelen hebben totaal 235 sporters deelgenomen uit zestien verschillende landen.

Doel van de Europese Spelen

Deze spelen worden elke twee jaar gehouden. Naast het uitoefenen van de sportieve prestatie wordt dit ook georganiseerd om de nabestaanden van de donoren te bedanken en om het grote publiek te laten zien dat na een ingrijpende transplantatie weer een actief leven mogelijk is.

Orgaandonatie

Het Nederlandse Team wil door hun deelname aan de Europese Spelen graag de discussie over het nut van orgaandonatie en de voorlichting hierover op gang houden.

Op 25 september zal op verzoek van de politici een hoorzitting plaatsvinden over het kabinetsstandpunt orgaandonatie. Voor vele mensen op één van de wachtlijsten voor een orgaantransplantatie is de uiteindelijke politieke keuze van levensbelang.

De sporters uit het Nederlandse Team laten als geen ander zien wat het resultaat is van een tijdig aanbod van donororganen. Zonder transplantatie waren deze nu niet meer in leven.


Vorig artikelMet gehoorbescherming in de ambulance
Volgend artikelSeminar Innovatie Anders
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 REACTIES

Comments are closed.