Hoor bewust met Hoorwijzer.nl

Array

‘Hoor bewust!’ Met deze kreet lanceert de NVVS een website die een medestander is voor dragers van hoortoestellen. biedt onafhankelijke informatie over hoortests, specialisten, hulpmiddelen en vergoedingen. U kunt op Hoorwijzer.nl ervaringen van anderen raadplegen en zelf ervaringen toevoegen om hiermee een meer bewuste afweging te kunnen maken bij het selecteren van een audicien, hoortoestel of zorgverzekering.


In Nederland zijn meer dan 700 audiciensvestigingen die vele verschillende modellen hoortoestellen leveren. Hoortoestellen zijn tegenwoordig vergelijkbaar met geavanceerde mini-computers. Hoorwijzer.nl maakt de techniek van hoortoestellen toegankelijk en geeft aan wat iemand mag verwachten van een audicien en een hoortoestel. Ook maakt de site inzichtelijk welke audiciens welke merken hoortoestellen leveren en kunnen ervaringen van anderen met een audicien, hoortoestel of verzekering worden bekeken.

Zo kan een ieder die een hoortoestel nodig heeft als goed geïnformeerde consument zijn persoonlijke situatie met de KNO-arts, audioloog of audicien bespreken. De mogelijkheid om mede invloed uit te oefenen op de keuze van een hoortoestel is nieuw voor vele slechthorenden. Hoorwijzer.nl stelt de slechthorende in staat zich als kritische consument op te stellen en zo een optimale oplossing voor zijn of haar gehoorverlies te bereiken.

Hoorwijzer.nl is actueel en vooruitstrevend. Op de site is informatie over de nieuwste hoortoestellen beschikbaar. Voor het eerst in Nederland zijn de eigenschappen van hoortoestellen op uniforme wijze in een overzicht geplaatst. De site is zo ingericht dat zowel degene die voor het eerst een hoortoestel aanschaft informatie kan vinden, als ook de meer ‘ervaren’ gebruiker. De website geeft tips en tools; van een checklist voor intake bij de audicien tot aan een dagboek voor de proefperiode van een hoortoestel. Bovendien kan iedere bezoeker na het invullen van zijn audiogram achterhalen of een hoortoestel qua bereik past bij iemands gehoorverlies.

Met Hoorwijzer.nl stelt de NVVS zich, in het licht van de nieuwe ZorgVerzekeringsWet, nadrukkelijk op als spreekbuis en belangenbehartiger van slechthorenden.
De Nederlandse Vereniging van Slechthorenden heeft Hoorwijzer.nl opgezet in samenwerking met de branche en met specialisten. Dit betekent dat gedegen informatie wordt gegeven, over de volle breedte en bovendien volledig. Hoorwijzer.nl is onafhankelijk en kent geen commerciele achtergrond. De site is tot stand gekomen in het kader van ZekereZorg-projecten en gefinancierd vanuit het Fonds voor Patienten-, Gehandicaptenorganisaties en Ouderenbonden.

Bron: NVVS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen