DaVaci heeft plan voor privaat ziekenhuis Zeeland

2
332

Op het Zeeuwse eiland Walcheren moet een volwaardig particulier ziekenhuis verrijzen. Dat is het plan van DaVaci, een Zwitsers bedrijf dat ziekenhuizen in Europa helpt efficienter te werken.

Directeur Arnold Slik van het bedrijf heeft dat vrijdag laten weten.

De exacte locatie van het ziekenhuis is nog niet bekend. Wel moet het een modern ziekenhuis worden dat de algemene basiszorg levert en zo veel mogelijk specialismen als economisch mogelijk is. Slik heeft al contact gezocht met de provincie Zeeland, maar er zijn nog geen afspraken gemaakt.

Het ziekenhuis zou efficienter werken en tot 40 procent van de kosten die andere ziekenhuizen hebben, kunnen besparen. Het zou gaan om het eerste ziekenhuis in Nederland dat met private middelen wordt gebouwd. DaVaci heeft daarvoor al een consortium van bedrijven en financiers bij elkaar. Het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis is wel deels privaat, maar niet in die hoedanigheid gebouwd.


Bij de bestaande ziekenhuizen in Goes en Vlissingen bestaan al enkele jaren problemen. Zo zijn er miljoenentekorten en wordt nu gesproken over een fusie. Daarbij komt een plan waarin het ziekenhuis in Vlissingen verdwijnt. Omdat in Middelburg en Vlissingen veel mensen wonen en Walcheren ook een toeristische trekpleister is, kiest oud-Middelburger Slik specifiek voor Walcheren. Ook heeft hij plannen in andere delen van het land, maar daarover wil hij nog niets kwijt.

Vorig artikelModerne Zorg zondag op tv
Volgend artikelActiZ pleit voor een parlementair onderzoek zorgmarkt
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 REACTIES

  1. Een perfect idee, met goede artsen en chirurgen zal de zorg hier in Zeeland waarschijnlijk zeer verbeteren en is het niet nodig denk ik om uit te wijken naar Belgie

  2. Het Zwitserse bedrijf Davaci en een consortium met onder andere Philips en Heijmans willen een nieuw Walchers ziekenhuis bouwen op Vrijburg of op De Mortiere. Beide locaties liggen binnen de gemeentegrenzen van Vlissingen maar grenzen wel aan Middelburg. De gemeente Vlissingen is door de bedrijven gevraagd om informatie. Het Vlissingse college is bereid dat te geven. Volgens directeur Arnold Slik van Davaci ligt het in de bedoeling om nog voor de zomer een uitgewerkt plan voor de bouw van dat ziekenhuis in te dienen

Comments are closed.