Hoe VU-natuurkunde werkt aan oplossingen

Array

Tijdens een symposium over de vele vormen van natuurkunde op de campus laat de Vrije Universiteit zien hoe natuurkunde werkt aan oplossingen voor grote maatschappelijke problemen als duurzame energie, milieu, water en de kwaliteit van leven. Elf VU-wetenschappers vertellen vrijdag 17 oktober in het Nederlands over hun onderzoek. Het symposium wordt geopend door de rector magnificus van de VU, Lex Bouter.



Samenwerking


Oplossingen voor de genoemde problemen zullen voor een belangrijk deel komen uit de fysica, maar ook chemie, biologie, geneeskunde, wiskunde en de sociale en economische wetenschappen zullen een essentiele rol spelen. Het is deze veelvoud van en connectie tussen disciplines die centraal zal staan. De sprekers lichten onderwerpen toe als ‘Waarom oude mensen vaker vallen’, ‘Onwaarschijnlijk snel en nauwkeurig met lasers’ en ‘Waterstof voor een duurzame samenleving’.




Nieuwe opleidingen


Nieuwe opleidingen zoals Medische Natuurwetenschappen en Science, Business & Innovation (SBI) zijn voorbeelden van het multidisciplinaire karakter van het onderwijs. Ook is dit collegejaar de volledig vernieuwde opleiding natuurkunde gestart in het licht van leven en energie, toegespitst op het maken van de connectie met al deze wetenschappen.



Het natuurkundig onderzoek zoals dat nu dagelijks plaatsvindt op de VU-campus is ook al zeer verweven met onderzoek bij de faculteiten Aard- en levenswetenschappen, Bewegingswetenschappen, Geneeskunde en het VU medisch centrum. Er vindt aan de ene kant uiterst relevant fundamenteel fysisch toponderzoek plaats en aan de andere kant toponderzoek in de multidisciplinaire context van leven, gezondheid en energie.


Bron: VUmc

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen