Ziekenhuis Meppel brengt ict-systeem onder bij Zwols datacenter

Array

ICT-bedrijf IC2it werkt verder aan regionale samenwerking tussen ziekenhuizen
Het Diaconessenhuis Meppel heeft het verzelfstandigde ict-bedrijf van de Isala klinieken, IC2it, de opdracht gegeven een deel van haar ict-systemen te beheren. Het Meppelse ziekenhuis kiest er bewust voor om haar systemen en patientgegevens onder te brengen bij een ictorganisatie van een ander ziekenhuis. Niet alleen lost men zo een ruimteprobleem op, maar het datacenter van IC2it is ook ingericht volgens de informatiebeveiligingseisen van de NEN 7510.  Daarnaast kan Meppel gebruik maken van de 24-uurs helpdesk van IC2it, een service die al conform de kwaliteitseisen van het Nictiz wordt uitgevoerd. IC2it is namelijk onlangs gecertificeerd door Nictiz als Zorg Service Provider.
In het volledig geoutilleerde datacenter van IC2it wordt een deel van het serverpark van het Meppelse
ziekenhuis geplaatst. De medewerkers van het Diaconessenhuis voeren zelf het beheer uit, maar
IC2it kan op verzoek ook ondersteunen bij de installatie, het beheer en de back up van de data.

Snellere uitwisselingDe ziekenhuizen in Zwolle, Meppel en Hoogeveen zetten hun regionale samenwerking op ict-gebied ook op andere manieren voort. Samen met IC2it werken Hoogeveen en Zwolle aan de
doorontwikkeling van EriDanos, het regionaal elektronisch patientendossier. Verder zijn de netwerken van de drie ziekenhuizen inmiddels met elkaar verbonden. Hierdoor kunnen medisch specialisten en zorgverleners, mits geautoriseerd, de elektronische dossiers van patienten van een andere locatie inkijken, beelden uitwisselen en waar nodig informatie delen met collegae op andere locaties. De arts kan daardoor, onafhankelijk van de plaats van behandeling, altijd over de meest complete informatie beschikken en indien gewenst snel handelen. Bij overplaatsing van een patient kan de informatie ook sneller worden uitgewisseld. Bij het inzien van de dossiers en het uitwisselen van informatie wordt gehandeld volgens de Wet op de Privacy.


Bron: Isala

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen