Boek voor zwangere vrouwen

Array

Mag een zwangere vrouw nou wel of geen brie? En hoe zit het met sushi? En carpaccio? En zalm? Wie zwanger is, wordt van alle kanten bestookt met voedingsadviezen. Op een gegeven moment lijkt het alsof je als zwangere werkelijk niets meer mag eten en drinken. Dat is natuurlijk onzin: zwangeren mogen juist heel veel wél eten. In het nieuwste boek van het Voedingscentrum, Alles over gezond eten als je zwanger bent, lezen zwangere vrouwen op een praktische manier wat ze allemaal mogen eten en drinken.

Ze zijn vaak goedbedoeld, de voedingsadviezen die vrouwen krijgen als ze in verwachting zijn. Probleem is alleen dat die adviezen soms tegenstrijdig kunnen zijn, waardoor de zwangere onnodig gaat twijfelen in plaats van genieten van lekker eten en drinken. Om met alle fabels over eten in de zwangerschap af te rekenen, heeft het Voedingscentrum een nieuw boek uitgegeven: Alles over gezond eten als je zwanger bent. Het boek is praktisch, leest gemakkelijk en stelt zwangere vrouwen gerust. Na het lezen weten ze precies wat ze nu allemaal wél en welke paar dingen ze niet mogen. Eten voor twee?
Alles over gezond eten als je zwanger bent bevat zes hoofdstukken boordevol informatie. Uiteraard over hoe je gezond kunt eten, drinken en bewegen in je zwangerschap. Maar ook over extra vitamines en mineralen en ‘ heel handig’ wat te doen bij zwangerschapskwalen. Het laatste hoofdstuk bereidt voor op het geven van borstvoeding. Tussen de bedrijven door wordt afgerekend met vele fabels, zoals dat je in je zwangerschap moet eten voor twee.

Bestellen
Het boek is voor slechts € 4,95 te bestellen via de webshop van het Voedingscentrum.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen