Fernand Haesbrouck: “Het positieve van de Strattera-soap is vooral ,dat nu eindelijk bekend raakt, hoe men ADHD behandelt.”

Het positieve van de Strattera-soap is vooral ,dat nu eindelijk bekend raakt, hoe men ADHD behandelt.De internationale literatuur vermeldt nog steeds dat het werkingsmechanisme onbekend is. Maar men moffelt die werking weg omdat de kennis ervan helemaal geen commercieel argument is.Stel je voor dat men op de bijsluiter zou schrijven: dit psychoticum wordt chronisch en in hoge doseringen gegeven om het zenuwstelsel van de patient te verwoesten.

Immers het kapotmaken van neuronen laat dat zenuwstelsel reageren met een gevarenreflex (fight or flight-reactie), wat het dopingseffect verklaart. Van zodra zenuwbanen of circuits onbruikbaar worden, ontstaat een veranderde perceptie op de realiteit.Wat dan wel erg bruikbaar is als antidepressivum (het ontstaan van de nieuwe SSRI’s), maar een andere perceptie verklaart ook de hallucinaties die nooit ver weg zijn. En hoe meer neuronen chronisch worden verwoest, hoe kleiner de eigen controle wordt over het gedrag, vandaar: agressie, tics, zinloos geweld, zelfmoorden…

Chemisch bestaan vier soorten psychotica, die allemaal op dezelfde manier neuronen castreren, omdat ze eenzelfde ‘basispatroon’ in de molecule bezitten.

1) de indolen ( LSD, pado’s, triptanen, melatonine)
2) cannabinoiden ( THC, marihuana…)
3) piperidylbenzylaatesters ( cocaïne, Ritalin,Concerta, Trazolan,Champix)
4) phenylalkylamines, waarbij de phenylethylamines de amfetamines zijn (Dexedrine, Aderall,Pervitin,XTC enz.), en de phenylpropylamines de SSRI’s (Prozac,Strattera, Zyban,Wellbutrin, enz.)

Bemerk hoe de cocaïnestof Champix en de amfetamine, bupropion ( Wellbutrin, Zyban) commercieel gepromoot worden, omdat ze een controleverlies veroorzaken op het (rook) gedrag.
Stoppen met roken door medisch en vakkundig neuronen te castreren.

De medische hoeraliteratuur waakt erover, dat als wetenschappelijke literatuur, alleen maar positieve berichtgeving tot bij de artsen geraakt.

Vergelijk een beetje dit opblazen van gebakken lucht over de goede werking van harddrugs, aan dezelfde gebakken lucht waarmee banken miljarden winst konden maken.
Gedragsdokters weten alleen hoe goed psychotica werken, omdat hun opleiding, hun naschoolse vorming, hun medische literatuur gesponsord wordt door de industrie, die stipt waakt dat geen negatieve info zou opduiken.

Zo bestaan verschillende studies die aantonen dat het gebruik van stoffen uit die groepen, botontkalking veroorzaken.
Eigen ervaring in psychiatrische ziekenhuizen leert mij dat momenteel erg veel calciumpreparaten en fosamaxen worden gebruikt, terwijl geen enkele dokter weet heeft van het feit dat SSRI’s broze botten veroorzaken.

Verschillende studies tonen aan dat met SSRI’s behandelde depressieven tot zes maal meer kans maken om Alzheimer te ontwikkelen dan patienten zonder medicatie.
Een andere studie toont aan dat de neuronen van Alzheimer-patienten er precies zo uitzien, als de kapotgemaakte neuronen van patienten, die chronisch “medicatie” gebruiken uit de vier hoger genoemde groepen.
Eigen ervaring in psychiatrische ziekenhuizen leert mij dat momenteel al veertigers psychiatrisch worden opgenomen met … de ziekte van Alzheimer.
Immers de SSRI’s worden al een twintigtal jaar massaal voorgeschreven.

Vraag is nu op welke leeftijd ADHD-kinderen met de ziekte van Alzheimer in de psychiatrie zullen terechtkomen.
Nu al komen ze er psychotisch in, zeven keer zoveel dan vijf jaar geleden, maar ze slikken nog niet lang genoeg om nu al aan Alzheimer ziek te zijn.

Gelukkig hebben we allemaal zo ongeveer een 800 miljard neuronen, en tegen dat die allemaal om zeep zijn geholpen…

Vandaar … de Strattera-soap toont aan dat men ADHD en depressies behandelt door psychotica chronisch en in hoge doseringen toe te dienen om patienten dwangmatig psychotisch te maken.

Men noemt het eufemistisch: robotachtig gedrag.
Ook hoorde ik al het woord … zombie, maar dat woord is niet zo leuk als een robotachtig gedrag.

.
Het veranderen van de perceptie en het controleverlies legde ik uit.

Methylphenidaat, wordt normaal bij volwassenen (70kg) gedoseerd aan 30mg daags, gedurende maximaal 30 dagen.
Prozac, met een chemisch verwante werking aan amfetamine, aan 20 mg bij 70kg.
Maar bij Strattera is dezelfde phenylpropylamine als Prozac actief, en is op gewichtsbasis nog 18% actiever, wordt aanbevolen om 80mg per 70kg te doseren.

Vergelijk even welke dosering aan kinderen wordt toegediend om ze psychotisch, robotachtig of zombie te maken.

Vandaar : door het zenuwstelsel dosis per dosis te verwoesten, maakt men uiteindelijk dwangmatig psychotisch.

Bewijs?

Ga eens na hoeveel gelukkigen ook intussen bipolair zijn geworden, nl. wie men nog meer gelukkig maakt door ze chemisch te laten balanceren op de psychotica en de zeer lucratieve antipsychotica?

De farmaceutische industrie begint nu een dalende omzet te vrezen van de antidepressiva, die intussen een beetje een kwalijk imago hebben verkregen.

Men is nu al een campagne gestart om voortaan de Alzheimer-medicatie ook als nieuwe antidepressiva te gebruiken.

Die kosten veelvouden van de huidige AD’s, en … grote voordeel, ze werken op een identieke manier als de SSRI’s.
Sukkels van patienten bezorgt men per inname een dopingkick waarmee ze tijdelijk een beetje lucied lijken, maar men verzwijgt (“wat niet weet, niet deert”) dat men de nog overblijvende goede neuronen er ook mee kapotmaakt.

Dit is echt geen geneeskunde meer.

Ik bedacht er al namen voor, maar ik laat het nu liever aan iedereen over om er zelf een gepaste naam voor te bedenken.


Fernand Haesbrouck
http://www.haesbrouck.be

7 thoughts on "Fernand Haesbrouck: “Het positieve van de Strattera-soap is vooral ,dat nu eindelijk bekend raakt, hoe men ADHD behandelt.”"

 1. Nou nou, ‘medical facts’. Zijn dit de feiten??? Wie is die Fernand Heasbrouck? Laat eens een echte expert aan het woord. Liefst een die het allemaal ook begrijpelijk kan opschrijven.

 2. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

  @ Dirk
  Fernand Haesbrouck is een kritische apotheker uit Ieper (Belgie. En zeer kritische ten aanzien van ADHD medicatie. Hij schrijft ook op
  http://blog.seniorennet.be/rilatine/

 3. Als je kritisch bent is het ook meteen een ‘medical fact’?

  Overigens, ik ben geen expert. Het kan allemaal best waar zijn. Maar wat meer achtergrond inwinnen, hoor wederhoor, voordat je dit op je website kwakt lijkt me verstandig.

 4. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

  @ Dirk,

  Van Fernand hebben we al eens meer wat ontvangen en er is op medical facts al voldoende gepubliceert wat wel pleit voor Stattera. Dus hoor en wederhoor is dus zeker aan de orde. Haasbrouck is weliswaar omstreden maar heeft wel verstand van zaken.

 5. ok, maar in dat geval zou ik even wat linkjes naar meer informatie plaatsen. Voor de mensen die, zoals ik, de website voor het eerst bezoeken.

 6. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

  @ Dirk,

  Goeie tip, Meestal zetten we relevante link er ook onder. Nu niet….. Ik heb ze er gelijk aan gehangen.

  Ook in Google zie je dat we al een hoop hebben gedaan in de discussie rondom Strattera
  http://www.google.nl/search?hl=nl&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official&hs=8GE&pwst=1&sa=X&oi=spell&resnum=1&ct=result&cd=1&q=strattera medicalfacts&spell=1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen