PvdA wil onderzoek HIV-healings

Array

In Amsterdam zijn er verschillende migrantenkerken, waaronder de Pinkstergemeente, die beweren HIV en AIDS via het gebed te kunnen genezen. Op deze manier wordt kerkgangers voorgehouden dat zij niet meer aan deze ongeneeslijke ziekte leiden.

Peggy Wijntuin, PvdA-raadslid, maakt zich ernstige zorgen. Rotterdam kent deze kerkgenootschappen ook. Ik moet er niet aan denken dat er mensen rondlopen die door gebedsgenezing denken niet meer ziek te zijn. Als ze stoppen met het innemen van hun medicijnen zijn de gevolgen voor hun gezondheid groot. Bovendien is de kans reeel dat ze minder waarde gaan hechten aan veilige seks en dat zij zodoende anderen kunnen besmetten.

In de Tweede Kamer heeft Khadija Arib (PvdA) de minister gevraagd een onderzoek in te stellen door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Wijntuin: Rotterdam kan het zich niet permitteren dit onderzoek aan zich voorbij te laten gaan; er staan mensenlevens op het spel.

Wijntuin vraagt aan het stadsbestuur om dit onderzoek, ook wil zij dat de relatie tussen het hoge aantal zelfmoorden van Afro-Surinaamse mannen en HIV/AIDS onderzocht zien.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen