Nieuwe website vergelijkt medicijnvergoedingen

Array

Maak een bewuste keuze voor een zorgverzekeraar en betrek in de afweging ook de kosten van geneesmiddelen. Met die boodschap lanceert Nefarma deze week een publiekscampagne. Centraal staat een nieuwe website die de vergoedingen van medicijnen vergelijkt.

De ene zorgverzekeraar is de andere niet, constateert brancheorganisatie Nefarma van de innovatieve farmaceutische industrie. Er zijn grote verschillen tussen de maatschappijen en polissen. Zo zijn er verzekeraars die alleen het middel van één fabrikant vergoeden of afspraken maken met artsen over het voorschrijven.

Om het grote publiek daarvan bewust te maken en mensen te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, introduceert Nefarma de website mijnmedicijnvergoeding.nl. Op die site kan iedereen nagaan welk geneesmiddel door welke verzekeraar wordt vergoed.

De website bevat objectieve informatie die afkomstig is van de verzekeraars zelf. Net als de ‘moedersite’ zorgplanet.nl, waarop de verschillende polissen onderling vergeleken kunnen worden, is ook mijnmedicijnvergoeding.nl opgezet door het onafhankelijke bureau Scanwork. Nefarma is de opdrachtgever.

De campagne, die onder meer bestaat uit advertenties in kranten en op internet en uit radiocommercials, loopt tot het eind van dit kalenderjaar. Tot 31 januari 2009 hebben verzekerden de mogelijkheid om van zorgverzekeraar of -polis te veranderen. Opzeggen van de huidige polis dient dan wel vóór 1 januari 2009 te gebeuren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen