Omzet farmaceutrische industrie Verenigde Staten stagneert

0
222

De verkoop van medicijnen in de VS zal dit jaar veel minder groeien dan eerder voorspeld en ook volgend jaar nauwelijks toenemen, zo voorspelt het IMS Health. De dramatisch lagere omzetgroei in de VS leidt ertoe dat farmaceutische bedrijven zich veel meer op de opkomende markten zullen moeten richten. Daar moet volgend jaar 34% van de wereldwijde omzetgroei vandaan komen. De medicijnenverkoop in de VS zal dit jaar met slechts 1% à 2% groeien tot $297 miljard en voor volgend jaar worden dezelfde groeicijfers verwacht. IMS voorspelde vorig jaar nog een groei van 5%. De Amerikaanse markt nam afgelopen 10 jaar 40% tot 50% van de wereldwijde omzetgroei voor haar rekening. De economische onzekerheid zorgt ervoor dat veel Amerikanen de dokter mijden.