LHV spant een kort geding aan tegen minister Klink

Array

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) spant een kort geding aan tegen minister Klink om een bezuiniging van tafel te krijgen. De Landelijke Huisartsen Vereniging in Utrecht sleept minister Klink voor de rechter. De huisartsen stellen dat er tegen de afspraken in gekort wordt op het budget voor de huisartsenzorg.


Volgens de huisartsen was afgesproken dat de minister van Volksgezondheid het niet op de huisartsen zou verhalen als de zorgkosten stijgen. Maar nu blijkt dt dit wel gaat gebeuren. Dokters krijgen voor een herhaalrecept voortaan een vergoeding van iets minder dan twee euro vijftig in plaats van vier euro vijftig.
De huisartsen zijn woedend omdat Klink hun vergoedingen met netto 68 miljoen euro wil verlagen. Klink wil zo de stijgende kosten van de huisartsenzorg terugdringen. De artsen vinden dat onredelijk. De kostenstijging is het gevolg van de groei van het aantal consulten.

Dat aantal groeit door de vergrijzing, waar de huisartsen niets aan kunnen doen, vindt de LHV.
De LHV praatte vanwege de aangekondigde maatregel al twee maanden niet met minister Klink.

Voorzitter Steven van Eijck gaf in het openingsbericht van het NOS journaal van 13:00 op 22 november 2008, namens de LHV, aan waarom de huisartsen minister Klink voor de rechter dagen.
Klik hier om de uitzending te horen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen