Tergooiziekenhuizen neemt geen deel aan debat ZOOZ

Array

Tergooiziekenhuizen zal op 25 november geen vertegenwoordiger sturen naar het debat met de Hilversumse bevolking dat actiegroep ZOOZ (Zorgen Om Onze Zorg) organiseert rondom de zorg in Hilversum.

Als het gaat om hoe Tergooiziekenhuizen er in 2012 uitziet en langs welke weg dit gerealiseerd gaat worden, heeft de raad van bestuur ervoor gekozen om op dit moment te overleggen met het college van B&W, de fractievoorzitters, de clientenraad van Tergooiziekenhuizen en de huisartsen uit de regio. Er is dan ook regelmatig overleg met deze partijen. Afgelopen dinsdag is er bijvoorbeeld een bijeenkomst met de fractievoorzitters van de Gemeente Hilversum geweest. De raad van bestuur is ervan overtuigd dat in deze fase, waarin nog een aantal onderzoeken gaande zijn, de informatie-uitwisseling op deze manier het meest effectief verloopt. Overigens zijn ook de initiatiefnemers van het debat van ZOOZ uitgenodigd door de raad van bestuur om kennis te maken en eventuele andere mogelijkheden te bespreken. Zij zijn niet op deze afspraak ingegaan.

Initiatief
De raad van bestuur beseft terdege dat de inwoners van Hilversum op de hoogte willen blijven. Als er nieuwe ontwikkelingen of uitkomsten zijn, zoals de resultaten van het mobiliteitsonderzoek dat op dit moment wordt gehouden, zullen naast bovengenoemde partijen ook de inwoners van Hilversum worden geïnformeerd via de media en onze website. Zo loopt bijvoorbeeld een initiatief met de gemeente Hilversum om begin volgend jaar samen een informatiebijeenkomst te organiseren met de inwoners van Hilversum over de bereikbaar heid van de acute zorg en oplossingsrichtingen.


Continueren en verbeteren
Alle plannen beogen uiteindelijk maar één ding: de medisch specialistische ziekenhuiszorg binnen Gooi- en Vechtstreek continueren, waarbij voldaan wordt aan alle landelijke kwaliteitseisen.

Bron: Tergooiziekenhuizen.nl


Recente artikelen