Veel meer jongeren dan ouderen zijn eenzaam

Array

Deze week verschijnt ‘De Kracht van Eenzaamheid’, door Jeannette Rijks. Rijks doet een boekje open over waar de werkelijke problematiek zit. Niet bij de ouderen onder ons. Wel in het deel van de bevolking dat nog lang geen vijfenzestig is. Over eenzaamheid bestaan nogal wat vooroordelen. Zo zijn we geneigd te denken dat oud en eenzaam samengaat. Dat eenzaamheid een probleem van voornamelijk oudere mensen is. Niets is minder waar.

Hoewel het waar is dat eenzaamheid kan toenemen naarmate mensen ouder, minder mobiel en minder gezond zijn, stelt Rijks dat de grootste groep ‘eenzamen’ zich bevindt in de beroepsbevolking. Omdat eenzaamheid belemmerend kan werken bij het functioneren van mensen is dit gegeven van groot belang. Niet alleen voor degenen die er zelf last van hebben. Zowel uit economisch oogpunt als uit oogpunt van gezondheidszorg is het hoog tijd er aandacht aan te geven.


‘De Kracht van Eenzaamheid’ wil een brug zijn tussen wetenschap en praktijk. Het bevat een overzicht van de huidige opvattingen over eenzaamheid en sociaal isolement, naast een door de schrijfster ontwikkelde theorie over het ontstaan en in stand houden van eenzaamheid. Bovendien bevat het handvatten om te leren omgaan met eenzaamheid. Een boek dat zowel hulpverleners zal aanspreken als mensen die zelf worstelen met deze problematiek.

Verhalen van mensen die elk op hun eigen wijze hun probleem beschrijven maken het leesbaar en herkenbaar voor velen. (Oudenbosch. ISBN 9789081019323). Het boek kost € 17,50 en je kan het via Medicalfacts.nl bestellen via het onderstaande formulier. Vul in het berichtveld uw naam, email, telefoonnummer, adres. Alleen in de invulvelden is niet voldoende. Uw bestelling wordt dan niet goed verwerkt

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Jeannette Rijks is vanuit persoonlijke betrokkenheid sinds 2000 gespecialiseerd in eenzaamheid. Ze wordt wel ‘de eenzaamheidsgoeroe van Nederland’ genoemd. Met haar bedrijf Faktor5.nl leidt ze mensen op tot levensloopconsulent. Zo kunnen meer mensen hulp bieden als deskundige op dit boeiende gebied. Rijks schreef eerder “Creatief Leven”, een cursus tegen eenzaamheid.
Jeannette Rijks woont met man en kinderen in Oudenbosch.

Het weekblad Margriet heeft Jeannette Rijks uitgeroepen tot ‘Betere-Wereld-Vrouw’, en ondersteunt dit jaar het initiatief om meer aandacht te vragen voor eenzaamheid. Via de website: www.margrietsbeterewerld.nl is dit te volgen.

One thought on "Veel meer jongeren dan ouderen zijn eenzaam"

  1. Leven in Eenzaamheid » Blog Archive » Veel meer jongeren dan ouderen zijn eenzaam

    […] boek kost € 17,50 en je kan het via Medicalfacts.nl bestellen via het formulier. Vul in het berichtveld uw naam, email, telefoonnummer, adres. Alleen […]

Comments are closed.

Recente artikelen