St. Jansdal ziekenhuis bereid zich extra zorgvraag vanuit Flevoland

Array

Tijdens deze persconferentie geeft de heer Wout Adema, voorzitter Raad van Bestuur van het St Jansdal, toelichting op de situatie rond de IJsselmeerziekenhuizen. Een ander onderwerp was hoe de toekomst eruit zal gaan zien. De inhoud van de bijeenkomst is niet zozeer gericht op wat er de afgelopen periode is gebeurd met betrekking tot de IJsselmeerziekenhuizen. Wij zullen ons vanmiddag veel meer richten op de toekomst en met name de plannen van Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk presenteren op het gebied van de patientenzorg in Flevoland.

Het St Jansdalziekenhuis in Harderwijk start een eigen polikliniek in Dronten. Dat heeft de directie bekendgemaakt. De polikliniek moet in maart 2009 al open zijn. Het St Jansdal gaat daar ook röntgenapparatuur neerzetten en hoopt in de toekomst zelfs uit te breiden naar een klein ziekenhuis.

Dinsdag werd duidelijk dat het St Jansdal was afgevallen als overnamekandidaat van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. De directie van het ziekenhuis in Harderwijk voelt zich aan de kant gezet door de Raad van Bestuur van de IJsselmeerziekenhuizen.


Recente artikelen