Advies Achmea-managers aan gemeente Coevorden en Politie Coevorden

Array

Achmea-managers aan gemeente Coevorden en Politie Coevorden: betere leefsituatie kinderen gemeente Coevorden door andere manier van samenwerken


Instanties zetten zich al jarenlang met hart en ziel in voor kinderen in de gemeente Coevorden. Toch verdienen de kinderen een nog betere leefsituatie. Dit kan door een andere manier van samenwerken. Veertien Achmea-managers presenteerden op dinsdag 2 december om 19.00 uur in de kantine van scholengemeenschap De Nieuwe Veste in Coevorden hun advies aan hun opdrachtgevers: de gemeente Coevorden en Politie Coevorden. De managers hebben het afgelopen half jaar in het kader van `The Challenge’ (de uitdaging) nagedacht over hoe ze de leefsituatie van kinderen in de gemeente Coevorden kunnen verbeteren. De gemeente Coevorden en Politie Coevorden hebben gevraagd om een niet-alledaagse oplossing.

`Kinderen in Tel’ brengt jaarlijks de leefsituatie van de jeugd per provincie en gemeente in beeld. De gemeente Coevorden staat op de zestigste plaats van onderen in de landelijke ranglijst. Dit moet beter en toen de gemeente Coevorden en Politie Coevorden een half jaar geleden in contact kwamen met Achmea hebben ze dit probleem aangedragen voor het leertraject `The Challenge’ van Achmea.

`The Challenge’

Achmea heeft voor haar managers onder de naam `The Challenge’ een leertraject ontwikkeld. Doel van dit project is krachtige en ondernemende leiders met durf te ontwikkelen. Een groep van veertien Achmea-managers wordt uitgedaagd de oplossing te vinden voor een hardnekkig maatschappelijk probleem. Zij doen dit naast hun reguliere functie bij Achmea. De opdracht aan de Achmea-managers van de gemeente Coevorden en Politie Coevorden was om te komen met voorstellen die ertoe leiden dat de omstandigheden voor kinderen in de gemeente Coevorden zodanig verbeteren dat de gemeente op de zestigste plaats van boven komt te staan. Daarvoor kregen de managers een half jaar de tijd. Ze bepaalden zelf de aanpak van het probleem en gingen hiermee zelfstandig aan het werk.

De oplossing

De managers hebben het afgelopen half jaar vastgesteld dat iedere instantie voor zich het heel goed doet, maar dat het nog veel meer kan opleveren als de instanties intensief samenwerken. De managers hebben in de gemeente Coevorden ervaren wat feitelijk ook in de eigen `Challenge’-groep aan de orde was: samenwerken is vanzelfsprekend en ook lastig. Het lukt alleen vanuit een wederzijds respect en vertrouwen en door samen te streven naar een gemeenschappelijk doel. Het idee van de managers is om de gemeente Coevorden op niet-alledaagse wijze te laten ervaren hoe deze samenwerking vorm kan krijgen. De presentatie op 2 december was dan ook het startpunt daarvoor. Eigenlijk ging `The Challenge’ voor de gemeente Coevorden na de presentatie pas echt van start.

Kinderdroomhuis

In de maand december komt er naast de ijsbaan in het centrum van Coevorden een kinderdroomhuis te staan. Kinderen kunnen daar hun droom ophangen. De dromen vormen het uitgangspunt voor een andere manier van samenwerken. Er wordt een team samengesteld van veertien mensen uit de gemeente Coevorden die zich bezighouden met jeugd. Dit team gaat samen met Achmea in 2009 leren hoe ze door een andere manier van samenwerken de dromen van de kinderen uit de gemeente Coevorden uit kunnen laten komen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen