Enkele tips voor de aanschaf bloeddrukmeter voor thuisgebruik

Array

Omron M7 bloeddrukmeter met 10 % korting Steeds meer mensen schaffen een automatische bloeddrukmeter aan om zelf thuis de bloeddruk te meten. Er zijn vele goede, maar helaas ook minder betrouwbare bloeddrukmeters op de markt. Pro2move vertelt aan de redactie van Medicalfacts waar men op moet letten bij de aanschaf van een betrouwbare bloeddrukmeters.


“Onze Omron, Spengler en Forecare bloeddrukmeters voldoen o.a. aan de hoge kwaliteitseisen van de International Society of Hypertension (ISH) en/of aan de eisen van British Hypertension Society (BHS).

We raden u aan om te kiezen voor een bloeddrukmeter die voldoet aan de strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid. Deze zijn vastgelegd in erkende internationale protocollen. Het protocol van de British Hypertension Society (BHS) en het International Protocol (IP) van de European Society for Hypertension (ESH) zijn de belangrijkste”. zo laat Jeroen van den Beld van Pro2move weten.


Aankooptips


 • Kies een bloeddrukmeter die de meting verricht aan de bovenarm. Een bloeddrukmeting aan de bovenarm geeft het meest betrouwbare resultaat. Polsbloeddrukmeters raden wij niet aan vanwege de grote fouten die men kan maken door de hand ver onder of boven hartniveau te houden.
 • Kies een bloeddrukmeter waarvan het manchet automatisch opgepompt wordt tot de juiste, persoonlijke waarde.
 • Kies een bloeddrukmeter die Klinisch Gevalideerd is of getest is door The British Hypertension Society (BHS). De BHS heeft een lijst samengesteld met bloeddrukmeters die voldoen aan het protocol van de BHS en ‘accuraat’ zijn bevonden.
 • Overleg met uw patient ofwat het nut is van thuismetingen en hoe en wanneer en hoe vaak deze moeten worden gedan.
 • Vergelijk de waarden van de thuismetingen met uw bloeddrukmeter ook te vergelijken of de resultaten van de metingen met elkaar overeenkomen;

Belastingvoordeel bij aankoop bloeddrukmeter

De aanschafkosten van uw bloeddrukmeter zijn aftrekbaar van uw belastingaangifte als zijnde ‘Ziektekosten of andere buitengewone uitgaven’. U mag de kosten één keer aftrekken op uw belastingaangifte, mits u een bepaald dremplebedrag bereikt. De drempel is afhankelijk van uw inkomen en of u aangifte doet als fiscaal partners.


Pols- of bovenarmmeter?
Bij metingen met een pols- of vingerbloeddrukmeter is de positie van de arm ten opzichte van het hart belangrijk. Dit leidt vaak tot meetfouten. Deze meters worden daarom afgeraden. Bloeddrukmeters die werken met een op te blazen manchet om de bovenarm, zijn minder gevoelig voor dit soort onnauwkeurigheden. In onderstaand lijstje vindt u daarom alleen goedgekeurde bovenarmmeters.


Betrouwbaarheidscriteria
Er zijn diverse internationale richtlijnen en protocollen om de betrouwbaarheid van bloeddrukmeters te testen.


CE-Markering
De CE-markering stelt eisen aan veiligheid en doelmatigheid van medische hulpmiddelen. Elke bloeddrukmeter die in de Europese Unie te koop is behoort te zijn voorzien van de CE markering. Dit geeft aan dat het apparaat in de praktijk getest is. Hieruit kunt u echter niet aflezen of een bloeddrukmeter net aan de minimale eisen voldoet of hier ver bovenuitsteekt.Internationale protocollen
We raden u aan om te kiezen voor een bloeddrukmeter die voldoet aan de strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid. Deze zijn vastgelegd in erkende internationale protocollen. Het protocol van de British Hypertension Society (BHS) en het International Protocol (IP) van de European Society for Hypertension (ESH) zijn de belangrijkste. (zie onderaan deze pagina)

Het Dabl instituut test bloeddrukmeters waarbij ze gebruik maken van deze twee protocollen. U kunt op hun site de testresultaten bekijken. Volgens het BHS protocol krijgt de bloeddrukmeter een score van A tot D. A is het beste resultaat en D het slechtste. Er  wordt onderscheid gemaakt in bovendruk en onderdruk. Bloeddrukmeters met score A/A zijn de beste. Bloeddrukmeters met een C of een D in de score worden afgeraden. Het International Protocol van de ESH duidt een goedgekeurde bloeddrukmeter aan met’Pass’ .


Overzicht
Hieronder vindt u een overzicht van elektronische bovenarm bloeddrukmeters die voordelig bij Pro2Move verkrijgbaar zijn en goedgekeurd zijn
door British Hypertension Society (BHS)


Omron M7 bloeddrukmeter met 10 % korting
Omron M7 bloeddrukmeter met 10 % korting
Hieronder vindt u een overzicht van andere elektronische bovenarmmeters die in Nederland verkrijgbaar zijn en goedgekeurd zijn door het Dabl-instituut

 • A&D UA-787
 • Microlife 3AG1
 • Microlife 3AC-1
 • Microlife 3AC1-1PC
 • Microlife 3BTO-A
 • Microlife 3BTO-A(2)
 • Microlife A100
 • Microlife A100 Plus
 • Microlife Watch BP Home
 • Omron M5-1
 • Omron 705-ITBronnen:


 • Pro2Move,

One thought on "Enkele tips voor de aanschaf bloeddrukmeter voor thuisgebruik"

 1. hulp bij belastingaangifte

  een interessante aftrekpost in uw belastingaangifte naast hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld dieetkosten. voor een specificatie en mogelijkheden raden wij u aan om de website van de belastingdienst door te nemen, deze hebben het uitvoerig beschreven.

Comments are closed.

Recente artikelen